Țara care ia măsuri drastice anti-pandemie Noile reguli aplicate în magazine

Țara care ia măsuri drastice anti-pandemie Noile reguli aplicate în magazine

Purtarea măştii în magazine a devenit obligatorie în Marea Britanie.

Anglia a introdus, începând de vineri, o regulă severă în lupta cu coronavirus. Astfel, a devenit obligatorie purtarea măştii în magazine, odată cu intrarea în vigoare a noilor reguli privind spaţiile comerciale.

Guvernul britanic se bazează în special pe vigilența și bunul simț al populației, mai mult comparativ cu aplicarea legii.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

''Nu-mi plac. Dar dacă protejează oamenii, atunci trebuie să le foloseşti''

''Nu-mi plac. Dar dacă protejează oamenii, atunci trebuie să le foloseşti. Nu înţeleg de ce nu am fost obligat să port ieri una şi sunt obligat astăzi. Care este diferenţa între aceste două zile? Dar, da, dacă se reduce numărul, fac orice''', a declarat pensionarul Michael James, care purta o mască de culoare neagră.

Supermarketurile şi lanţurile de cafenele au afirmat că sunt de acord cu noie reguli, urmând să le solicite clienţilor să le respecte. Ei au precizat însă că nu este datoria angajaților lor să le impună.

Reglementările au fost aprobate după ce numărul deceselor şi al noilor cazuri de coronavirus s-a redus, motiv pentru care guvernul i-a încurajat pe britanici să revină la muncă.

Amenzi pentru nepurtarea măştii

Premierul Boris Johnson a explicat cum ar trebui pus în aplicare noul ordin.

''Ar trebui să ne bazăm pe imensa doză de bun simţ a poporului britanic... Oamenii înţeleg rostul măştilor în spaţii închise'', a spus acesta.

Cumpărătorii care refuză purtarea măştii pot fi amendaţi de poliţie cu 100 de lire sterline (127 de dolari). Federaţia poliţiştilor din Anglia şi Ţara Galilor, care reprezintă ofiţerii din cadrul forţelor de ordine, a precizat însă că aplicarea legii ar trebui să fie ultima soluţie.

Cum sunt respectate noile reguli de către britanici

''Am fost la supermarket în această dimineaţă. Unii oameni purtau măşti, iar alţii nu purtau măşti. Eu am purtat'', a spus Helen Curran, o fostă profesoară.

Autorităţile britanice au susţinut iniţial că nu există argumente solide potrivit cărora măştile ajută la stoparea transmiterii virusului. Însă opinia a fost treptat schimbată. Mai întâi prin solicitarea de a purta măşti în mijloacele de transport în comun, iar acum în magazine, potrivit agerpres.ro.