După 29 de ani de război civil, un oraș din România se pregătește de sărbătoare

După 29 de ani de război civil, un oraș din România se pregătește de sărbătoare

După ce au jucat fotbal cu pistoalele pe masă, oltenii se pregătesc de marea performanță.

În acest sezon extrem de complicat, din cauza pandemiei, CS „U” Craiova poate să intre în istorie. Oltenii sunt favoriți să câștige un campionat care se chinuie să se încheie. Finalul este unul cu emoții, din cauza cazurilor de coronavirus înregistrate și la olteni, și la CFR Cluj. Fapt ce a provocat amânarea meciului ardelenilor contra „roș-albaștrilor” de la FCSB.

Probleme au și dinamoviștii, dar echipa din Ștefan cel Mare se află într-o cu totul altă zonă sportivă și luptă pentru evitarea retrogradării. Așadar, oltenii sunt lideri cu 44 de puncte, CFR are 40 și un meci în minus. Prima formație mai are de jucat două partide, cu Astra (d) și CFR Cluj (a). Cea de-a doua se gândește la restanța cu FCSB, apoi la jocul cu FC Botoșani de acasă. La final, în ultima rundă, confruntarea cu oltenii, pe „Ion Oblemenco”.

Craiova, orașul care a dat în clocot dintotdeauna pentru fotbal, are ocazia să intre din nou în posesia titlului. E drept, CS „U” nu este continuatoarea Universității Craiova, la fel cum nici FC „U”, clubul lui Adrian Mititelu, promovat în liga a II-a, nu mai poate revendica trecutul „Științei”. Fanii s-au împărțit între cele două grupări, chiar dacă înainte trăgeau la o singură „căruță”, echipa care atingea semifinalele Cupei UEFA în 1983 și se bătea de la egal la egal cu Steaua și Dinamo.

Ultima mare satisfacție pe care au simțit-o craiovenii în fotbal s-a înregistrat în sezonul 1990 - 1991. Imediat după Revoluție, Steaua și Dinamo au vândut cam tot ce însemna fotbalist de calitate. Așa că deveniseră două echipe în reconstrucție. Oltenii îl pierduseră și ei pe Gică Popescu, dar s-au întremat fără probleme și în acea stagiune au reușit „eventul”: campionatul și Cupa României.