Mara Salvatrucha vrea să facă ordine. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Mara Salvatrucha vrea să facă ordine. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Eşti plictisit de rutină şi de încălzirea globală. Nu doreşti nimic, doar vrei să fii lăsat să stai la umbră, la propriu şi la figurat. Orice efort îţi provoacă o mare neplăcere. Stai! Astăzi trebuie să te respecţi, dacă vrei să fii respectat.

23 iulie

 

Mara Salvatrucha vrea să facă ordine. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Pe 23 iulie s-au născut Haile Selassie, Raymond Chandler, Max Heindel, Vera Rubin, Saul Hudson, Martin Gore, Amalia Rodrigues, Claudiu Bleonţ, Liana Cornelia Axinte.

Pe 23 iulie sunt Sfinții Foca, Apolinarie, Vitalie și Valeria.

"Evenimentul Zilei" din 23 iulie 1967 a fost, pe teritoriul Statelor Unite - cel mai grav eveniment de nesupunere civilă faţă de guvern, cel puţin până în prezent. S-a întâmplat în Detroit, Michigan, în noaptea zilei de 23 iulie 1967. Pe atunci erau o mulţime de baruri "ad-hoc", fără licenţă de funcţionare, ca de altfel pe tot teritoriul Statelor. Se oferea omului muncitor, după o zi zdrobitoare de efort, un pahar de alcool ieftin, după care se putea duce, omul, acasă la nevastă. Treburi ale „clasei” muncitoare, de pe tot globul, clasă care nu s-a unit niciodată, nici până în zilele noastre!

Ei bine, la poliţia din Detroit a fost numit un tinerel, fără experiență de viață. Aşa că printre primele măsuri "inteligente" pe care le-a luat  a fost să facă o razie la "Blind Pig", o cârciumioară ilegală foarte populară la intersecţia bulevardului 12 cu Strada Clairmount, în Near West Side. Astăzi, bulevardul se numeşte Rosa Parks.

În urma confruntărilor dintre poliţie şi proprietarii cârciumei, plus clienţi, a ieşit o revoltă de toată frumuseţea în tot oraşul, care a ţinut cinci zile. Ca să-i pună cap guvernatorul George Romney a trimis în Detroit toată Garda Naţională din statul Michigan. Mai mult, preşedintele Lyndon Johnson a trimis la Detroit armata, o divizie întreagă, a 82-a de paraşutişti. Se pare că şi atunci era foarte cald şi iar se pare că vremea toridă măreşte agresivitatea oamenilor. Pacea civilă fusese ruptă, fragilul echilibru al puterii era depăşit.

Rezultatul: patruzeci şi trei de morţi, 1.189 de răniţi grav, peste zece mii de răniţi uşor, şapte mii două sute de arestaţi, peste două mii de clădiri distruse în întregime, peste cinci mii de clădiri distruse parţial. Un mic război adevărat! (Sursă: „Book of Lists”)

Poate numai dezordinile rasiale din 1992, din LA se mai pot compara cu marea revoltă din Detroit începută pe 23 iulie 1967. Faţă de „războiul civil” din 1967, din Detroit, „deranjul” din fiecare vară cu negri infractori pare o glumă! Sigur, nu mă refer la ceea ce se întâmplă în prezent în State, mișcarea infracțională ”Black Felony Matter” este încă în desfășurare și nu se știe unde poate ajunge. Pentru că este în interesul democraților, cu ajutorul serviciilor secrete chinezești și cu banii musulmanilor. De fapt, infractorii sunt negri musulmani, dușmani declarați ai Americii și ai modului de viață american.

Acum Detroit este un oraş care moare. Este depopulat, trist, fără investiţii, fără viitor, păcat! Întotdeauna mi-a plăcut foarte mult! Şi mai există destui români americani acolo, unii fără lucru. Am purtat şi mai port corespondenţă cu ei. Unii nu se hotărăsc să plece în alt oraș, mai speră! Se spune că oraşul a început să moară în noaptea de 23 iulie 1967...