Regiunea în care masca va fi purtată peste tot, în orice condiții. Sancțiunile sunt dure

Regiunea în care masca va fi purtată peste tot, în orice condiții. Sancțiunile sunt dure

Decizia a fost luată ca urmare a creșterii numărului de îmbolnăviri.n

Guvernul local din Andaluzia a transmis, marți, un pachet de măsuri care au ca scop prevenirea răspândirii coronavirusului. Cea mai importantă măsură este purtarea permanentă a măștii în comunitate. Indiferent că vorbim despre spații închise sau spații deschise. Și indeferent dacă se respectă distanța de 1,5 metri.

Există și excepții pentru copiii sub 6 ani și cei care nu o pot folosi pe bază de dovadă medicală. Măsura a intrat în vigoare la miezul nopții trecute și se aplică și plajelor și bazinelor de înot din comunitate, sub sancțiunea de 100 de euro în caz de nerespectare.

“Știu că este un efort suplimentar, mai ales din cauza căldurii, dar este o necesitate și o responsabilitate pentru persoanele în vârstă”, a declarat ministrul Sănătății și Familiei, Jesús Aguirre, după ședința Consiliului în care a fost adoptat decizia, conform ziarulromanesc.es.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iată măsurile măsurile care se aplică deja în toată regiunea, atât pentru rezidenții andaluzi, cât și pentru turiști, conform sursei citate:

Plaje și bazine

Este obligatorie utilizarea măștii, atât la plajă, cât și pentru plimbări de-a lungul țărmului, astfel încât siguranța să fie garantată „atunci când se întersectează oamenii”, a explicat Aguirre. Se permite scoaterea măștii la intrarea în apă și în timp ce stai în umbrelă, atât timp cât oamenii adunați sunt din același nucleu și există o distanță de siguranță cu alte grupuri.

Restaurante și baruri

Atât în ​​interiorul unităților, cât și pe terase, ordinul executivului andaluz stabilește că masca nu va fi obligatorie, în timpul mâncatului sau băutului. Dar este obligatorie atunci când nu se consumă și când întâlnirile din baruri și restaurante sunt formate din persoane care nu aparțin aceleiași unități familiale.

Sporturi

De asemenea, va fi obligatorie purtarea unei măști, dar cu excepții. Acesta va fi cazul practicării sportului individual în aer liber, caz în care nu va fi necesară utilizarea acestui element de protecție, precum și în sporturile de grup în care practica sa este incompatibilă cu masca. Dar este obligatorie în restul sporturilor de grup.

Transport

Puține schimbări în această privință, întrucât se vor aplica în continuare dispozițiile Decretului regal Legea 21/2020, din 9 iunie, care prevede că masca este obligatorie în mijloace de transport aerian, maritim, autobuze sau trenuri. De asemenea, în transportul public și privat complementar de călători cu vehicule cu până la nouă locuri, inclusiv șoferul, în cazul în care ocupanții turismului nu locuiesc împreună în același domiciliu.

Înmormântări

Executivul a hotărât să limiteze din nou capacitatea la înmormântări după ce s-a descoperitcă acestea „au fost poarta către noi focare”, așa cum s-a întâmplat în cea înregistrată la Belicena (Granada) și care a provocat deja 55 de infecții. . Astfel, începând de astăzi, doar 25 de persoane vor fi permise cel mult la funeralii desfășurate în aer liber (de către cei 60 autorizați până acum) și zece în spații închise (30 până în prezent).

Izolare

Pentru a preveni infecțiile, condițiile de izolare sau de carantină stabilite de Sănătatea publică trebuie să fie urmate de persoane care sunt considerate suspecte sau cu infecții probabile cu covid-19; sau care sunt în așteptarea rezultatelor testelor de diagnostic din acest motiv; cele care sunt considerate un caz confirmat cu infecție activă; și cele considerate un contact strâns al unui caz suspect, probabil sau confirmat.

Sancţiuni

Nerespectarea acestor noi obligații va atrage amenda de 100 de euro, aceeași stabilită la nivel de stat. Consiliul a reamintit că funcțiile de supraveghere, inspecție și control al conformității corecte vor corespunde municipalităților, cărora le-a solicitat din nou colaborarea, și organelor competente ale consiliului, în colaborare cu forțele și corpurile de securitate ale statului.