Incendiu la un spital mare. Pacienții au fost evacuați în stradă!

Incendiu la un spital mare. Pacienții au fost evacuați în stradă!

Un incendiu de proporții, care a izbucnit la un spital din Sinaia, a forțat cadrele medicale să scoată pacienții în stradă.

Treizeci și opt de pacienți au fost evacuați din Spitalul Orășenesc Sinaia, miercuri după-amiază, când un fum gros s-a răspândit prin saloane.

La subsolul clădirii, unde se afla stația de oxigen a spitalului, izbucnise un incendiu.

Alarma s-a dat în momentul în care bolnavii internați în spital au simțit mirosul înecăcios. Mai întâi opt persoane, șase pacienți nedeplasabili, o lăuză și un nou-născut, au fost evacuați de echipajele de urgență.

Ne puteți urmări și pe Google News

În același timp, alți 24 de pacienți, dar și cadrele medicale au ieșit în grabă din clădire. Doar în blocul operator, unde avea loc o operație și în secția ATI, unde un pacient era anesteziat pentru o endoscopie, au mai rămas oameni pe parcursul intervenției de stingere a incendiului la care au participat 18 pompieri.

Autoritățile locale spun că rezervele de sânge și plasmă au fost transferate la spitalul din Azuga, pentru a fi menținute la frig.

Deocamdată, nu se cunosc cauzele care au dus la aprinderea stației de oxigen.

„A luat foc în subsolul spitalului o stație de oxigen, care este închiriată de spital, de la un operator. A fost un incendiu, nu au fost niciun fel de victime, dar am evacuat preventiv tot personalul. A intrat tot fumul prin saloane, s-a oprit o operație. Acum se continuă operația respectivă. Încet-încet, se reia activitatea.

Cei de la ISU au fost extrem de prompți, în aproximativ 10 minute au intervenit. Au fost foarte rapizi.

Se va face o anchetă. Nu e normal să ia foc acel aparat. Chiar am întrebat dacă aparține spitalului. Nu aparține spitalului ci a unei firme care l-a închiriat către spital. Acea firmă răspunde de calitatea aparatului", a declarat Vlad Oprea, primarului Sinaia, pentru B1.ro.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova a precizat că pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu într-un spațiu tehnic al spitalului. S-au deplasat două echipaje de stingere și un echipaj ambulanță SMURD.

„La fața locului am constat inițial o degajare mare de fum, noi am evacuat opt persoane din care șase nedeplasabile, o lăuză și un nou-născut. Pe lângă cele 8 persoane evacuate de noi s-au autoevacuat alte 24 persoane (pacienți și cadre medicale). Se constata fum mult din zona subsolului. Cu ora 15.50, incendiul a fost lichidat. Au ars diverse materiale de hârtie și plastic (întreținere și birotică) dintr-un spațiu tehnic de la subsolul spitalului”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.