Împuşcat în cap, de aproape! Glonţul l-a desfigurat. Protestatar BLM în stare gravă. Foto

Împuşcat în cap, de aproape! Glonţul l-a desfigurat. Protestatar BLM în stare gravă. Foto

Un protestatar al mişcării Black Lives Matter este în stare critică după ce a fost lovit în faţă de un glonţ de cauciuc tras de forţele de ordine din Portland, Oregon.

Donovan LaBella a fost împuşcat de la câţiva metri, iar glonţul de cauciuc l-a desfigurat şi l-a lăsat într-o baltă de sânge. În aceste clipe, el e internat în stare gravă.

Într-o filmare şocantă a fost surprins momentul în care tânărul de 26 ani a fost împuşcat şi a căzut secerat. El ţinea deasupra capului ceea ce pare o boxă.

Groaznicul incident a fost înregistrat sâmbătă seara, în afara Curţii Federale Mark O. Hatfield din Portland.

Ne puteți urmări și pe Google News

În aceeaşi filmare se poate vedea cum ceilalţi protestatari încearcă să-i ofere primul ajutor celui împuşcat de forţele de ordine care interveneau în zonă.

Cu doar câteva secunde înainte de incident, LaBella este văzut îndepărtând ceea ce pare a fi un recipient cu gaz sau fum.

Despre cele întâmplate, comisarul Jo Ann Hardesty a transmis într-o declarație oficială: „Acest comportament nechibzuit și agresiv a dus acum pe cineva în spital.

Acest protestatar încă luptă pentru viața lui și vreau să fie clar, acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată.

Deși condamn absolut prezența trupelor federale în Portland și cer să se retragă, nu sunt suficient de naivă să cred că doar retragerea lor va rezolva problema.”

Potrivit unui interviu pentru Oregon Public Broadcasting, mama lui LaBella oferit ultimele informaţii despre starea fiului ei:

„A fost suficient de treaz pentru a da OK să vorbească cu mine... A făcut niște operații de reconstrucție facială. Îl urmăresc chiar acum.”

Despre incidentul reprobabil în care a fost implicat copilul ei, femeia a precizat: „În opinia mea, vina este a agenţilor federali... trăgând inutil într-o mulțime neînarmată liniștită și ţintit capul.

„Niciun fel de glonţ nu ar trebui tras asupra niciunei persoane neaînarmate.”

Mişcarea Black Lives Matter a luat apărut după moartea afro-americanului George Floyd, care a generat proteste violente de stradă în Statele Unite ale Americii.

https://www.instagram.com/tv/CCjnRyQAm60/?utm_source=ig_web_copy_link

Sursa: Daily Star