Sentință dură pentru o româncă. Fără pic de milă, a maltratat o bătrână. VIDEO

Sentință dură pentru o româncă. Fără pic de milă, a maltratat o bătrână. VIDEO

Românca din Olanda care-şi maltrata bătrâna pe care o avea în  îngrijire a fost condamnată în Italia.

Totul s-a petrecut în Ostuni, unde o româncă îşi maltratara bătrâna pe care o avea în îngrijite. Aceasta a fost condamnată la 3 ani de închisoare.

Românca a fost arestată pe 24 ianuarie, în timp record, aplicând procedura așa-numitului „Cod Roșu”, dar și pe baza investigațiilor cu ajutorul videoclupurilor oferite ofițerilor de poliție din secția de poliție din Ostuni.

Îngrijitoarea româncă V.F., în vârstă de 51 de ani, a negociat o pedeapsă de trei ani de închisoare în fața judecătorului Curții de Brindisi. Acuzația?  Maltratarea  unei femei de 91 de ani din Ostuni, care i-a fost încredințată în primele zile din aceeași lună pentru a avea grijă de ea

Ne puteți urmări și pe Google News

Femeia a riscat o condamnare la peste 6 ani de închisoare, însă avocatul ei a negociat cu procurorul o pedeapsă mai mică, românca recunoscându-și vina.

În înregistrarea video, făcută publică de polițiști, se poate vedea cum îngrijitoarea româncă o maltrateauă pe bătrâna de 91 de ani, o zdruncină și o lovește şi o bruschează.

Video cu impact emoţional

Ancheta a început după ce fiul bătrânei a observat că femeia în varstă de peste 90 de ani avea vânătăi pe corpul mamei care și așa avea o stare de sănătate precară. Acesta a decis să monteze camere de supraveghere ascunse în casă pe care să le vizioneze ulterior, cu scopul de a vedea cum se comportă îngrijitoarea cu mama lui, informează brindisireport.

Condamnarea

„În dimineața zilei de 9 iulie, judecătorul Stefania De Angelis  a decis cu privire la excepția invocată de apărătorul îngrijitorului, avocatul Marco Nacci. Prin aplicarea pedepsei maxime care rezultă din circumstanța agravantă contestată (6 ani și 8 luni), diminuarea unei treimi derivând din faptul că a recunoscut fapta şi a fost redusă la trei ani“.