Consumatorii europeni pot să își apere drepturile în mod colectiv. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Consumatorii europeni pot să își apere drepturile în mod colectiv. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 Ai nevoie de mai multă libertate, de spaţii largi, la propriu şi figurat. Eşti obosit şi de aceea pierzi timpul. Este necesară o pauză de relaxare, de odihnă, de recăpătare a forţelor.

8 iulie

 

Consumatorii europeni pot să își apere drepturile în mod colectiv. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 8 iulie s-au născut John D. Rockefeller, Anjelica Huston, Sir Arthur Evans, Ferdinand von Zeppelin, Şerban Foarţă, Petre Abrudan.

Pe 8 iulie pomenim în calendarul creştin fix pe Sf. Mare Mucenic Pricopie, ostaşul, „patronul lupilor”, cel care face să tacă cucul şi pedepseşte pe cei care nu îl respectă, nu respectă ritmul naturii.

Câteva zile înainte şi după Sf. Pricopie, sunt mari primejdii de furtuni, vijelii, averse dure de ploaie şi grindină.

În această zile se bat două puternice spirite ale aerului, Harcodanul şi Dornadosul, fiind zile de primejdie mare, mai ales în Munţii Apuseni, inima Daciei, dar şi pe mare unde sunt furtuni şi în restul ţării, pe fluvii, în oraşe, pe drumuri şi ogoare.

Mereu şi mereu, iată, în calendarul strămoşesc apare amintirea lupilor, totemul tribului din care ne tragem cu toţii, dacii şi romanii, împreună.

Este o creştinare a unei foarte vechi sărbători, în care Lupul Şchiop şi cei şase Filipi de Foc au rolul principal. Din nou Lupul Şchiop apare în ipostaza punitivă, de răzbunător al principiilor vechi: onoare, credinţă, responsabilitate, patriotism, hărnicie, cinste. Nerespectarea zilei, de fapt a moralei şi a eticii, aducea grele pedepse. "Arde piatra-n apă, dacă nu se ţine" (Speranţia)

Vechiul blestem strămoşesc "arde-te-ar focul!" se referă la acţiunile Lupilor de Foc, care provoacă, ca pedeapsă, incendii şi combustie spontană. La limita dintre câmp şi materie, lupii de foc, "câinii lui Sf. Petru" dezlănţuie sofisticate energii cosmice, care degenerează termic, până la nivelul focului.

"Neşte oameni s-au apucat să treiere grâu în ziua de Pricopie. Până seara s-au aprins paiele şi apoi au ars tot" (Speranţia)

Şi culmea pedepsei, Pricopul, sub forma unui lup, fură copiii celor care nu ţin ziua, sau păcătuiesc grav cu ceva.