Investigația care dă totul peste cap. China știa încă de acum șapte ani

Investigația care dă totul peste cap. China știa încă de acum șapte ani

Un virus care se comportă la fel ca SARS Cov-2 a fost descoperit de virusologii chinezi încă de acum șapte ani, într-o mină de cupru și ascuns în laborator.

Descoperirea a fost făcută de specialiștii chinezi tot în provincia Wuhan, acolo unde a izbucnit pandemia de coronavirus și unde au fost descoperite primele cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. Oamenii de știință chinezi au descoperit acest virus extrem de periculos, într-o subterană din regiunea Mojiang. Aici trăiau foarte mulți lilieci și șobolani, de la care virusul s-a răspândit la om.

Informația apare într-o investigație a cotidianului britanic The Times, conform căreia, virusul a fost ținut secret într-un laborator din Wuhan – orașul în care au apărut și primele cazuri de coronavirus.

În mina de cupru, plină de lilieci și șobolani care se hrăneau din dejecțiile celor dintâi, s-au îmbolnăvit din cauza acelui virus, considerat strămoșul noului coronavirus, șase mineri. Dintre aceștia, trei au murit, iar ceilalți trei s-au vindecat. Simptomele produse la acea dată au fost identice cu cele prezentate de bolnavii de Covid-19, respectiv febră puternică și dificultăți de respirație.

De la descoperire, în cei șapte ani, autoritățile chineze au ținut informația strict secret și nu au împărtășit datele pe care le-au obținut, din cercetarea acestui virus, cu comunitatea științifică internațională. Din păcate, tulpinele  acestui virus au rămas în laboratorul din Wuhan, chiar dacă eventuale cercetări ar fi putut aduce noi date care, în prezent, s-ar fi dovedit extrem de folositoare în contextul pandemiei de Covid-19.

Jurnaliștii au aflat despre existența acestui strămoș al SARS Cov-2 din teza de master a unui student chinez care a fost îndrumat de unul dintre medicii care s-au ocupat de tratarea celor șase mineri care au fost infectați acum șapte ani.

Dezvăluirile vin cu puțin timp înante de o vizită în china a experților Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) care doresc să detecteze sursa pandemiei de coronavirus. Este o investigație cerută de zeci de țări care consideră China responsabilă pentru răspândirea globală a Covid-19.

Întrebările care pun omenirea pe jar. Ce nu va reuși vaccinul împotriva virusului ucigaș

Cazul turistei depistată pozitiv în Creta: „Guvernul Orban vrea să devenim o țară de nefrecventabili”

Ne puteți urmări și pe Google News