Tragedia unui român în Italia. Cascadoria care l-a costat viața

Tragedia unui român în Italia. Cascadoria care l-a costat viața

Corpul neînsuflețit al unui tânăr român, de 20 de ani, domiciliat într-o localitate din provincia Vicenza, Italia, a fost descoperit pe vagonul unui tren. Din primele cercetări se pare că acesta a murit în timp ce încerca o cascadorie, intenționând să călătorească pe acoperiș.

Tânărul, George Alexandru Ciobanu era practicant de parkour, un sport extrem care constă în parcurgerea unui traseu cu obstacole foarte dificile care necesită abilități excepționale.

Potrivit presei italiene, tragedia s-ar fi petrecut joi seara, în jurul orei 22.00, când tânărul, însoțit de fratele său mai mic și câțiva prieteni au decis să se întoarcă acasă, cu trenul, din localitatea Terme di Levico.

În vreme ce fratele mai mic și prietenii au urcat în tren, George Ciobanu a decis să facă o cascadorie și să sară pe acoperisul vagonului, de pe o copertină. El urma să facă drumul spre casă chiar pe  vagon.

Ne puteți urmări și pe Google News

Când au coborât în stația de domiciliu, nevăzându-l pe prietenul lor coborând de pe vagon, tinerii au crezut că acesta a plecat singur acasă, astfel că nu au anunțat dispariția sa, nici rudelor și nici autorităților. Abia târziu, în noapte, constatând că George nu mai ajunge acasă, familia îngrijorată a sesizat dispariția sa carabinerilor din localitate.

Cadavrul lui George Alexandru Ciobanu a fost descoperit abia vineri, dimineață, pe acoperișul trenului, de către lucrătorii feroviari. În momentul în care trenul urma să se pună în mișcare, aceștia au observant piciorul tânărului care atârna în gol, de pe acoperiș, Ei au sesizat polițiștii care au constatat că este vorba despre românul dispărut cu o seară în urmă.

Din primele cercetări, se pare că tânărul s-ar fi lovit la cap când a aterizat pe acoperișul vagonului sau când a sărit de pe un vagon pe altul, iar lovitura i-a cauzat moartea. Cel mai sigur, însă, cauza morții va fi stabilită după efectuarea autopsiei.

Anchetatorii nu iau în considerare ipoteza în care tânărul de douăzeci de ani s-ar fi electrocutat deoarece linia de cale ferată nu este electrificată, iar trenul circulă pe bază de motorină.

tânărul Gabriel Alexandru Ciobanu locuia împreună cu mama lui, româncă, și cu partenerul ei, un italian din Trento, în localitatea Pergina Valsugana.