Moartea lui Mărculescu. E tot în stare de şoc! Îşi mai revine cel mai bun prieten al lui?

Moartea lui Mărculescu. E tot în stare de şoc! Îşi mai revine cel mai bun prieten al lui?

Moartea lui Costin Mărculescu a generat o undă de şoc în rândul celor care l-au cunoscut şi care îi erau apropiaţi, dar printre cei mai afectaţi a fost căţelul său, Maxy.

Trei zile a stat patrupedul lângă trupul neînsufleţit al actorului răpus de infarct şi descoperit într-o stare avansată de putrefacţie.

Lătratul insistent al câinelui de talie mică a fost de altfel unul dintre semnalele care i-au alertat pe vecini, care mai departe au sunat la 112.

Găsit speriat şi înfometat, animalul a fost preluat ulterior de Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, din cadrul Primăriei Capitalei (ASPA).

Ne puteți urmări și pe Google News

În cele din urmă, o fostă colegă de liceu a actorului a decis să adopte câinele şi l-a luat pe Maxy de la ASPA, dar lucrurile nu sunt atât de simple cum puteau părea.

Femeia s-a prezentat la ASPA, dar după ce a ajuns cu Maxy acasă, a constatat că acesta are niște probleme serioase cu persoanele pe care nu le cunoaște.

Cățelul are mari probleme de comportament, astfel că noii săi stăpâni au decis că Maxy are nevoie ajutor de specialitate.

Patrupedul pe care Mărculescu îl luase de pe stradă a fost sterilizat și microcipat la ASPA, care însă nu i-a putut trata trauma de care suferea căţelul.

Câinele era în continuare speriat și ușor agresiv. „Deoarece Maxy are uneori probleme de comportament cu persoanele pe care nu le cunoaște și ținând cont de trauma suferită de curând, câinele a fost dus la un centru de dresaj, pentru a deveni mai sociabil”, au declarat reprezentanții ASPA.

La 13 iunie, Costin Mărculescu a fost înmormântat în Cimitirul Reînvierea.

Mărculescu acuza o depresie profundă şi avea mari probleme financiare, dovadă fiind restanţele de la întreţinere, peste 12.000 lei.

El spera să se relanseze cu publicarea unei cărţi despre culisele lumii mondene din România, intenţie pe care Dan Capatos i-a recoamndat s-o abandoneze.

Jurnalista Mara Bănică, în calitate de prietenă a lui Mărculescu, a declarat că va face tot ce depinde de ea pentru ca volumul respectiv să fie publicat.