I-au înnebunit sarmalele. Mii de credincioși au sfidat pandemia la ce mai mare procesiune

I-au înnebunit sarmalele. Mii de credincioși au sfidat pandemia la ce mai mare procesiune

Încă din primele ore ale dimineții, mii de credincioși veniți din toate colțurile țării s-a u așezat la rând pentru a atinge moaștele Sfântului Ioan cel Nou, la mânăstirea care poartă numele sfântului, de la Suceava.

Cu toate că autoritățile au luat măsuri pentru ca pelerinii să păstreze distanțierea socială, recomandări făcute și de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, oamenii nu au ținut cont de acestea.

Oamenii s-au rugat pentru sănătate și spor în familie, dând câte un pomelnic preotului aflat la căpătâiul Sfântului. La ieşirea din curtea mănăstirii, oamenii au uitat să respecte regulile de distanţare fizică şi s-au înghesuit să ia pachete cu mâncare oferite de persoane private.

Văzând cum se îmbulzește lumea la pachetele respective, Ion Lungu, primarul Sucevei, a anunţat că nu vor mai fi împărţite sarmale şi apă, aşa cum s-a făcut în anii trecuţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Credincioşii nu au respectat măsurile de protecţie sanitară nici la ieşirea din curtea mănăstirii a coloanei auto pentru procesiunea prin oraş, încercând să ajungă cât mai aproape de platforma pe care se aflau moaştele.

Acesta este primul mare pelerinaj al credincioșilor de după pandemia de coronavirus.

Pentru prima dată, în acest an, s-a renunţat la procesiunea făcută pe jos, cu moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, care era însoţită de zeci de mii de credincioşi pe străzile oraşului, moaştele sfântului fiind purtate într-un convoi auto, iar credincioşii au avut voie să participe la procesiune de pe marginea drumului.

În acest context nou creat de epidemie, pelerinajul cu Sfintele Moaște nu s-a mai organizat pedestru, racla fiind purtată în acest an pe un autovehicul, care a efectuat  traseul de binecuvântare a credincioșilor prin oraș. Traseul a inclus Biserica Sfânta Înviere, Biserica Domnițelor, Biserica Sf. Gheorghe Mirăuți, Biserica Sf. Dumitru, Biserica Sf. Nicolae, Catedrala Nașterii Domnului, Biserica Sf. Vineri. După o scurtă oprire cu rugăciune în curtea Spitalului ”Sf. Ioan cel Nou”, procesiunea s-a întors pe traseul B-dul 1 Mai, Str. Ștefan cel Mare, Str. Ana Ipătescu, Str. Mitropoliei la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou, a fost depus din nou în baldachin până la finalul zilei, potrivit agerpres.ro