SUA își răcesc gura degeaba. UE continuă să-i caute-n coarne Chinei

SUA își răcesc gura degeaba. UE continuă să-i caute-n coarne Chinei

Hong Kong, comerț, cyberatacuri…Uniunea Europeană încearcă să elimine multele dezacorduri cu tigrul Asiatic, în ciuda avertismentelor Washingtonului cu privire la caracatița economică de la Beijing.

Europenii și chinezii au discutat luni, în cadrul unui summit prin video conferință, mai multe probleme despre care nu sunt de acord. Obiectivul: pregătirea unei întâlniri între președintele chinez, Xi Jinping,  și liderii europeni.

Uniunea Europeană și China au avut, luni, 22 iunie, o „explicație sinceră” a divergențelor lor cu privire la Hong Kong și a relațiilor lor comerciale.

Scopul acestei reuniuni virtuale a fost pregătirea unei întâlniri extraordinare între președintele chinez Xi Jinping și liderii celor 27 de țări ale Uniunii Europene, în timp ce cele două părți speră să semneze un acord de protecție a investițiilor, în acest an.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președinții instituțiilor europene au exprimat liderului de la Beijing și premierului chinez Li Keqiang, „grava lor preocupare” pentru fosta colonie britanică, Hong Kong, pentru care China continentală pregătește o legislație estimată că va îngrădi și mai mult libertățile și autonomia de care se bucură teritoriul Hong Kongului.

Marți, Beijingul s-a rățoit: „Legislația cu privire la securitatea națională a Hong Kongului este o afacere internă a Chinei. Ne opunem oricărei ingerințe străine în această afacere”, a reacționat responsabilul cu afaceri europene al ministerului chinez de Externe, Wang Lutong.