Iohannis râde de PSD: „Flutură moțiunea doar așa, ca să arate că este pe acolo.”

Iohannis râde de PSD: „Flutură moțiunea doar așa, ca să arate că este pe acolo.”

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat joi, în cadrul unei vizite la unităţile ATI de la Romexpo, că intenţia PSD de a depune o moţiune de cenzură este lipsită de „bun-simţ politic”.

Amintim că social-democraţii au anunţat că intenţionează să depună o moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban la finalul stării de alertă.

„Normal. Asta cu moţiunea de cenzură, sigur, este pur formal un instrument al opoziției, dar să vii cu moțiune de cenzură sau cu amenințarea unei moțiuni de cenzură într-o situație de criză sanitară, într-o situație de epidemie, mi se pare pur și simplu greșit și total lipsit de fundament.

Acuzațiile sunt nefondate. Pentru ce să demiţi Guvernul? Fiindcă a luat măsurile care au fost necesare? Fiindcă au luat măsurile la timp?

Fiindcă am reușit să împiedicăm extinderea epidemiei? Fiindcă au venit cu măsuri de revigorare economică care deja produc rezultate? Fiindcă au o gândire de revenire economică? Mi se pare total, dar total lipsit de sens și lipsit de bun-simț politic.

Şi vă spun încă un argument: să ne amintim cu toții discuțiile care au fost când acest Guvern a fost instalat și toată lumea a știut că este instalat pentru un an de zile.

Deci, pentru o perioadă scurtă. Ne amintim că atunci cam toți au spus: domnule, votăm acest Guvern ca să facă bugetul, ca să facem alegeri și să ajungem la alegeri parlamentare și dacă facem toate acestea, lucrurile sunt bune.

Ei, Guvernul a venit, a făcut un buget bun. A gestionat foarte bine epidemia, a gestionat această situație de criză foarte bine. Are o gândire economică sănătoasă și vine cu un program economic foarte bun și solid.

Deci, acest Guvern a făcut infinit mai mult decât s-a așteptat de la el atunci când a fost votat prima dată și acum, când mai sunt doar puține luni până la alegeri, vine PSD și flutură moțiunea de cenzură doar așa, ca să arate că este pe acolo.

Nu mi se pare corect”, a declarat liderul de la Cotroceni, care a amendat PSD pentru că militează pentru o relaxare şi mai accentuată a măsurilor deşi numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus a crescut iarăşi.

De asemenea, Iohannis a reamintit românilor că nu este deloc cazul să se relaxeze în această perioadă.

Amintim că joi, în urma comunicării Grupului de Comunicare Strategică, în România au fost raportate 320 de cazuri noi de infectare cu coronavirus

Pe teritoriul României au fost confirmate 23.080 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.308 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 1.473 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 17.06.2020 (10:00) – 18.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 22 decese (12 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Mureș, Olt, Suceava, Vrancea și București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 8 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Transcript realizat de Rador