Internată în spital de două luni cu COVID 19, o pacientă amenință că se va sinucide

Internată în spital de două luni cu COVID 19, o pacientă amenință că se va sinucide

O pacientă din Iași este testată pozitiv de două luni, dar nu prezintă simptome.

O pacientă internată la Spitalul „Căi Ferate” din Iași a fost diagnosticată cu coronavirus și le-a spus cadrelor medicale că are de gând să se sinucidă. Femeia a cerut să fie externată de urgență, în caz contrar urmând să-și pună capăt zilelor. Pacienta este la capătul puterilor, pentru că a fost internată în urmă cu două luni, a fost diagnosticată, dar nu prezintă simptome.

Ea este asimptomatică, iar testele au ieșit repetat pozitive. Tocmai de aceea, nu poate să fie externată și lăsată să revină acasă. „Este destul de greu să stai internat o perioadă atât de lungă în spital. Acești pacienți au toată înțelegerea noastră. Sunt, însă, anumiți pacienți care au structura de personalitate colerică, au episoade de nervozitate.

Totodată, și procedurile medicale reprezintă pentru aceștia un factor suplimentar de stres, de presiune. De aceea, consider că pacienta internată de două luni în spital are gânduri suicidale. Perioada lungă petrecută în unitatea medicală o determină să fie intens nevrotică, să aibă ideații morbide. Amenințările sunt la stadiul declarativ, pacienta nu a încercat fizic să se sinucidă”, a declarat Lăcrămioara Cojocaru, psiholog clinician la Spitalul Căi Ferate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Specialistul afirmă că, atunci când o persoană vrea cu adevărat să se sinucidă, nu anunță actul care va urma. „Fiecare cuvânt, însă, pronunțat de către un pacient și care conține informația că și-ar putea face rău este luat în considerare de către noi, psihologii. Există probabilitatea ca unii dintre ei să amenințe că se sinucid în scop demonstrativ. Când o persoană depresivă dorește să-și ia viața, aceasta nu declară”, a mai afirmat Lăcrămioara Cojocaru.

În ceea ce privește pacienții care nu cred în existența virusului, convingerile acestora sunt greu de schimbat. „Pacienții sunt diferiți și se comportă diferit. Sunt unii cărora nu le pasă de felul în care se comportă, care au tulburări dese de personalitate, iar alții cred în teoria conspirației.

Vorbim aici de nivelul de intelect. Nu le poți explica că virusul chiar există, dacă ei nu cred asta. Ei cred că dacă virusul nu se vede cu ochiul liber, acesta nu există și mai ales dacă nu au simptome specifice, teoria lor se consolidează. Nu ne așteptăm să înțeleagă virusologie”, a mai precizat psihologul, conform romaniatv.net.