Horațiu Moldovan a făcut anunțul! Vom putea merge în concedii, însă cel mai mare risc...

Horațiu Moldovan a făcut anunțul! Vom putea merge în concedii, însă cel mai mare risc...

Profesorul și secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Horațiu Moldovan, vine cu noi informații legate de evoluția pandemiei de coronavirus.

Horațiu Moldovan a declarat că din cifrele oficiale reise că România a trecut de perioada critică. El a menționat că vom putea pleca în concedii, respectând în continuare măsurile de prevenție. „Suntem pe pantă descendentă, în ultimele zile s-a constatat o clară descreștere de la zi la zi. Sunt 166 de pacienți la terapie intensivă, doar 20% sunt ventilați mecanic”, a spus Moldovan.

„Întrebat în legătură cu teoria medicului italian că virusul nu mai există - afirmație care a generat o serie de controverse - secretarul de stat în MS a afirmat că este evident că și România se află într-o zonă mai confortabilă a evoluției virusului, care se suprapune cu evoluția sezonieră a infecțiilor virale respiratorii.

<<Ne așteptăm în sezonul cald, prin similitudine cu alte afecțiuni virale, să avem o virulență scăzută a acestei epidemii. Ne punem problema dacă ne vom confrunta cu o revenire a unui număr mai important de infectări după sezonul cald. Urmează probabil o diminuare semnificativă a acestor infecții", a explicat secretarul de stat”, potrivit digi24.ro.

Pe de altă parte, Horațiu Moldovan a punctat că aglomerările reprezintă cel mai mare risc și că, de aceea, trebuie să păstrăm distanța socială.

Jurnal de pandemie. 2 iunie 2020

Până astăzi, 2 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.517 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.526 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1279 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 119 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 166 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.333 de persoane. Alte 90.103 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 448.813 de teste.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.074 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.699 în Italia, 561 în Spania, 84 în Franța, 583 în Germania, 87 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 106 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 35 în Marea Britanie, 9 în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 22 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 9 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Ne puteți urmări și pe Google News