Oamenii de ştiinţă, avertizează: „Nu vom avea un vaccin. Şi dacă va exista...”

Oamenii de ştiinţă, avertizează: „Nu vom avea un vaccin. Şi dacă va exista...”

Oamenii din întreaga lume, care nu înțeleg pe deplin riscurile vaccinurilor experimentale, așteaptă cu respirația la gură un tratament sau un vaccin împotriva coronaviruslui.

Oamenii de știință și companiile farmaceutice din mai multe țări fac eforturi pentru a dezvolta un vaccin cât mai repede cu putinţă. Chiar şi președintele Trump a ieșit public şi a promis: „Căutăm să-l obținem până la sfârșitul anului, dacă putem,  il vom face mai repede”. Între timp s-a răsucit şi a declarat că nu va obliga cetăţenii să se vaccineze împotriva voinţei lor.

Experții au insistat cu vehemenţă, explicând foarte clar că va dura cel puțin 18 luni pentru a dezvolta un vaccin împotriva SARS-CoV-2, coronavirusul care provoacă COVID-19.

Revista MIT Technology Review a avertizat despre studiile care arată că oamenii pot fi reinfectați pentru că nu vor exista vreodată suficienţi anticorpi pentru a deveni imuni.

Acesta ar fi motivul pentru care oamenii de știință nu vor putea niciodată să dezvolte un vaccin eficient

Conform raportului MIT Technology Review, între 2016 și 2018, oamenii de știință de la Universitatea Columbia au colectat tampoane nazale de la aproape 200 de profesori, copii și angajaţi sanitari, unde li s-a cerut să țină un registru în care să noteze de câte ori au strănutat sau au avut dureri în gât. Unul dintre scopurile studiului a fost să aibă date precise despre timpul în care oamenii au rămas imuni diverse virusuri, incluzând pe cei patru: HKU1, NL63, C229E și OC42.

Deși cercetătorii nu au colectat în mod evident date despre noul coronavirus, SARS-CoV-2, informațiile pe care le-au obținut despre imunitatea umană la aceşti patru viruşi oferă acum informații neprețuite despre posibilitatea dezvoltării unui vaccin.

Deci, ce au găsit?

MIT Technology Review a raportat: Ceea ce descriu acum cercetătorii din Columbia într-un raport preliminar este un motiv de îngrijorare. Ei au descoperit că oamenii s-au reinfectat frecvent cu același coronavirus, chiar în același an, și de mai multe ori. Peste un an și jumătate, o duzină de voluntari au fost testaţi de două sau trei ori pozitiv pentru același virus, se mai arată în raportul lor.

Coautorul studiului, Jeffrey Shaman, avertizează că, spre deosebire de alte virusuri, cu coronavirusuri, „imunitatea pare să scadă rapid”.

Speranţa că va exista un vaccin care ar putea scăpa lumea de COVID-19, şi că ar putea căpăta imunitate pe viață împotriva bolii, este departe. Realitatea este că nu vom putea vedea niciodată un vaccin împotriva COVID-19, da nu înseamnă că ar trebui să ne îngrijorăm. Ne putem apăra singuri prin menținerea unui stil de viață sănătos pentru a evita diabetul si bolile de inima...si prin consolidarea imunitatăţii noastre cu ajutorul produselor cât mai naturale, cum ar fi zincul şi  vitamina D.

Ne puteți urmări și pe Google News