Cel mai rapid om din istorie a fost aproape să rateze colosala performanță

Cel mai rapid om din istorie a fost aproape să rateze colosala performanță

Usain Bolt a devenit în urmă cu 11 ani cel mai rapid om din istorie, după ce a doborât recordul la 100 de metri, la Mondialele de la Berlin.

„Usain Bolt - Cel mai rapid om din lume. Nu mă satur niciodată să aud asta. Dacă întrebi o sută de oameni care a fost cel mai bun baschetbalist din lume, cel mai bun fotbalist sau cel mai bun jucător de cricket, e puțin probabil ca toți să-ți dea același răspuns. Dar dacă întrebi care este cel mai bun sprinter din lume, vei primi un singur răspuns: Usain Bolt. De ce? Pentru că așa arată cronometrul”. Cu această expunere greu de contestat își începe Usain Bolt cartea autobiografică „Povestea mea”.

Au trecut 11 ani de când jamaicanul a devenit cel mai rapid om din istorie. Evenimentul memorabil s-a întâmplat la Campionatele Mondiale de Atletism, la Berlin, în ziua de 16 august. Usain a fixat cronometrul la 9.58 și de atunci nimeni n-a doborât ștacheta. Între timp, în 2017, jamaicanul s-a retras și s-a apucat de fotbal, apoi a renunțat și la acest sport.

Cu un an înainte, la Olimpiada de la Beijing, Bolt câștigase trei medalii de aur: la 100 de metri, la 200 de metri și la ștafetă 4X400 de metri. În același ani, la New York, doborâse recordul la suta de metri - 9.72 - față de 9.74, atât cât alergase conaționalul său, Asafa Powell, la Rieti, în Italia, în 2007. Apoi, la Olimpiada din China, Usain și-a îmbunătățit performanța și a alergat în 9.69. Și asta în condițiile în care s-a relaxat înainte de-a trece linia de sosire.

Ne puteți urmări și pe Google News