Șeful DNA, Crin Bologa: “Colaborarea DNA-Servicii de Informații, prevăzută de normele legale”

Șeful DNA, Crin Bologa: “Colaborarea DNA-Servicii de Informații, prevăzută de normele legale”

Procurorul șef al DNA, Crin Bologa, susține că atacurile frecvente ale unor persoane cercetate sau chiar condamnate, în urma unor anchete ale procurorilor DNA, au slăbit entuziasmul acestora de a-și face treaba ca în trecut.

La diminuarea entuziasmului procurorilor DNA se adaugă și modificări normative, cele mai importante fiind generate de CCR, în urma cărora mai multe dosare au ajuns să fie clasate, a spus Crin Bologa, la Interviurile Presshub. Mai mult, dezincriminarea parțială a abuzului în serviciu și totală a tentativei de abuz în serviciu a dus la clasarea a 800 de dosare.

Procurorul-șef al DNA admite astfel că lucrurile nu sunt chiar roz la DNA, dar susține că există destulă voință de luptă a procurorilor în fața marii corupții.

“Perioada debutului meu la conducerea Direcției a coincis aproape cu perioada declarării stărilor de urgență. În această perioadă noi am fost constrânși de decretele președintelui de instalare a stării de urgență să facem anchete penale numai în cauzele apreciate de către procurori urgente sau cele arătate de Decretul prezidențial, și anume acolo unde exista pericol de dispariție a probelor, unde era necesară organizarea unei acțiuni de flagrant sau dosarele cu arestați în cauză. Cu toate acestea, în perioada aceasta de două luni, trei luni și ceva s-a reușit trimiterea în judecată a patru parlamentari, 3 deputați și 1 senator, a unui fost ministru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Am avut chiar într-o zi trei acțiuni de flagrant reușite în trei cauze. Și de asemenea mai e flagrantul de peste 1 milion și ceva de euro cu bani cash cred că s-ar putea să fie cel mai mare sumă dată cash într-un dosar al DNA. Acolo a fost un dosar mai dificil, pentru că nu aveam banii la dispoziție și cu ajutorul Parchetului General am reușit să facem rost de această sumă pentru ca să ne poată reuși flagrantul. Aceste dosare, ca și altele trimise în judecată, arată că lupta împotriva marii corupții va continua în România și procurorii DNA își vor face datoria și în perioada următoare”.