Surse. Ludovic Orban programează alegerile locale în septembrie, Ponta amenință cu o moțiune de cenzură

Surse. Ludovic Orban programează alegerile locale în septembrie, Ponta amenință cu o moțiune de cenzură

Victor Ponta anunță o moțiune de cenzură, iar Ludovic Orban stabilește data alegerilor locale pentru luna septembrie. Totul în funcție de evoluția pandemiei.

Vom avea o toamnă fierbinte. Victor Ponta, președintele ProRomania, a spus aseară la România TV că vrea să depună o moțiune de cenzură și mâine, dar că așteaptă decizia PSD pentru a declanșa procedurile parlamentare. Întrebat despre sprijinul UDMR, Victor Ponta a spus că nu crede că se poate baza pe el, întrucât în ultima vreme parlamentarii ce reprezintă minoritatea maghiară votează alături de guvern. "A funcționat amenințarea președintelui Klaus Iohannis cu vânzarea Ardealului", a spus liderul politic.

PSD a anunțat că nu intenționează să depună o moțiune de cenzură la adresa guvernului în perioada stării de alertă. Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a respins  astfel criticile președintelui Iohannis, care a spus că PSD dorește să genereze o criză politică și că este prea ocupat să dea jos executivul.

Pe de altă parte, aseară Ludovic Orban a spus liberalilor în şedinţa Biroului Politic Naţional, că doreşte ca alegerile locale să aibă loc în perioada de la sfârşitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie. Data exactă va fi însă decisă în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul PNL a mai spus, potrivit unor surse politice, că aşteaptă decizia CCR cu privire la ordonanța modificată în Camera Deputaţilor prin care s-a stabilit că data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se decide de către Parlament, prin lege organică, cu cel puţin 75 de zile înaintea votului. În prezent, legislaţia prevede că Guvernul stabileşte data alegerilor.

Ludovic Orban a mai precizat că, în opinia sa, alegerile parlamentare ar putea avea loc la termen, în 6 decembrie, dat totul depinde de capacitatea administrativă de a asigura condiții sigure de vot în contextul pandemiei de coronavirus.