A treia zi de proteste în Piața Victoriei. La unison cu Europa. La noi, pașnice

A treia zi de proteste în Piața Victoriei. La unison cu Europa. La noi, pașnice

Pentru a treia zi consecutiv, duminică, zeci de persoane au ieșit în stradă la București, în Piața Victoriei, pentru a protesta împotriva Guvernului Orban.

 

Protestele din capitala României sunt la unison cu cele din ultimele zile, care au cuprins marea majoritate a statelor europene.

În București, protestatarii nemulțumiți de modul în care Guvernul și Președinția au gestionat pandemia și acuză oficialitățile că au manipulat informațiile despre boală, în scopul de a îngrădi anumite drepturi și libertăți și a impune dictatura.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oamenii din piață îi sfătuiesc pe români să refuze să li se ia temperatura și să fiți testați de la 1 iunie. Ei spun că acestea sunt proceduri medicale pe care fiecare cetățean trebuie să își dea acordul. În aceste zile, printre protestatari s-au numărat fostul ministru de Externe, Adrian Severin și omul de afaceri Viorel Cataramă, cel care a făcut efortul de a se infecta cu coronavirus.

În Germania, Polonia, Franța, Elveția, Marea Britanie, pentru a da numai câteva exemple, lumea a ieșit în stradă pentru a-și exprima supărarea față de măsurile coercitive impuse de guvernele țărilor lor. Manifestațiile nu au fost  chiar pașnice, unele dintre ele terminându-se cu adevărate lupte cu forțele de ordine și arestări.