Italia a plătit milioane de euro răscumpărare pentru o ONG-istă și a primit o islamistă?

Italia a plătit milioane de euro răscumpărare pentru o ONG-istă și a primit o islamistă?

Cu toată nenorocirea provocată de pandemie, întreaga opinie publică din Italia este preocupată astăzi de un caz răsunător- cel al Silviei Romano, o ONG-istă răpită în noiembrie 2018 din orașul kenian Chakama, în timp ce lucra ca voluntar  pentru o fundație numită Africa Milele.

Evident, la auzul veștii că tânăra de doar 24 de ani a fost eliberată după 18 luni de captivitate, toată lumea s-a bucurat. Foarte repede au început, însă, să apară surprizele.

În primul rând, în locul ONG-istei dispărute, italienii au primit înapoi o femeie îmbracată într-un jilbab- îmbrăcămintea femeilor care respectă cu sfințenie tradiția islamică.

Nu era nicio farsă- era chiar Silvia Romano, care, după cum avea să explice mai târziu- se convertise de bunăvoie la islam în timpul captivității.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, în declarațiile făcute presei, Silvia, devenită între timp Aișa, a avut vorbe bune despre răpitorii ei, o bandă asociată grupării teroriste Al Shabaab.

De altfel, din gesturile făcute în timp ce era filmată, tânăra pare însărcinată și există zvonuri că s-ar fi măritat cu unul dintre răpitori. Ea a negat, însă, aceste afirmații.

Dincolo de convertirea Silviei Romano de la progresism la islam, există o problemă mult mai serioasă. Din câte se aude, autoritățile italieni au plătit 4 milioane de euro teroriștilor pentru eliberarea ei. Guvernul a refuzat să confirme această informație, dar un reprezentant al grupării islamiste a spus că banii vor fi folosiți pentru școli, spitale și, desigur, arme pentru jihad.