Coduri portocaliu și galben de vreme rea!

Coduri portocaliu și galben de vreme rea!

Vremea se răceşte în toată ţara. Va ploua în mare parte din ţară, iar la munte va ninge şi va viscoli. Până la ora 21:00, sunt în vigoare coduri portocaliu și galben  de  intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ și precipitații mixte la munte în aproape toată țara.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de peste 45...55 km/h.

La munte rafalele vor depăși 60...70 km/h și se vor semnala precipitații mixte. Codul portocaliu vizează Carpații Meridionali, în vreme ce codul galben este valabil pentru 25 de județe. Excepția fac județele din vestul țării (Bihor, Arad. Timiș) și cele din sud-est (Vrancea, Galați, Dâmbovița, Prahova, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița, Călărași, municipiul București, Ilfov și Giurgiu).

Regimul termic va fi caracterizat de valori mai coborâte decât cele specifice perioadei în cea mai mare parte a țării.Cerul va avea înnorări temporare și local va ploua, în general slab, în regiunile centrale, estice și sud-estice și izolat în rest.

Ne puteți urmări și pe Google News

La munte, precipitațiile vor fi mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, iar cele minime se vor încadra între -1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei și 10 grade pe litoral.

Și în Capitală  vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi temporar noros și trecător, în prima parte a intervalului, vor fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua, când la rafală se vor înregistra viteze în jurul a 40 km/h. Temperatura maximă va fi de 18...19 grade, iar cea minimă de 6...8 grade.

Vineri vremea va deveni în general frumoasă, dar mai rece decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, mai ales în jumătatea de est a teritoriului, unde la începutul intervalului, izolat vor fi posibile ploi slabe.