S-a lămurit teribilul mister. Iată de ce unii bolnavi dezvoltă forme grave de Covid-19!

S-a lămurit teribilul mister. Iată de ce unii bolnavi dezvoltă forme grave de Covid-19!

Cantitatea de coronavirus care provoacă infectarea (încărcătura virală) determină gravitatea bolii. Aceasta este concluzia la care a ajuns profesoara Lucy Yardley de la Universitatea din Bristol.

Savanta, care face parte din Grupul consultativ științific pentru situații de urgență (Advisory Group for Emergencies- SAGE), spune că studiile arată că expunerea la un volum mare de SARS-Cov- face boala mai severă.

Profesoara de la Universitatea din Brustol susține că teoria ei oferă o explicație pentru faptul că mulți dintre lucrătorii din domeniul sănătății (medici, asistente, infirmiere) - care intră în contact față în față cu pacienți grav bolnavi - au murit din cauza bolii.

O încărcătură virală mare crește riscul ca sistemul imunitar al pacientului să fie supraîncărcat în lupta sa împotriva COVID-19.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dimpotrivă, cineva care se infectează indirect ( de pildă atingând mânerul al ușii) ar putea să dezvolte simptome mult mai ușoare decât cineva care inhalează tusea unei persoane infectate.

Pe baza acestei ipoteze, profesora Yardley  avertizează că virusul poate fi mortal dacă se răspândește în familiile care locuiesc în aceeași casă, din cauza contactului strâns prelungit.