Ofițer de poliție: După cazul Caracal, MAI a ratat o șansă uriașă. Efectele deciziei CCR

Ofițer de poliție: După cazul Caracal, MAI a ratat o șansă uriașă. Efectele deciziei CCR

În urmă cu o lună, evz.ro a publicat mesajul unui ofițer de poliție care transmitea colegilor săi să nu îi vâneze pe cetățeni cu amenzi, ci să încerce să îi apropie, mai ales că foarte multora  faptele nu le pot fi imputate. Decizia CCR i-a dat dreptate. Iată ce spune, acum, ofițerul...

După ce Curtea Constituțională a decis că sancțiunile date în perioada stării de urgență nu sunt constituționale, ofițerul de poliție Sorin Marinescu, cel care, la începutul lunii aprilie, atrăgea atenția asupra abuzurilor comise de unii dintre foștii săi colegi, susține că, „după momentul Caracal, Ministerul Afacerilor Interne a pierdut, prin incompetență, posibilitatea de a-și spăla obrazul și a arata cetățenilor ca aparatul polițienesc este alături de cetățeni și nu împotriva lor”.

 

Pe 5 aprilie, evz.ro a transmis mesajul fostului șef al Biroului Investigații Criminale de la Secția Regională de Poliție Transporturi (SRPT) București, retras din activitate la începutul anului 2020.  Comisarul șef Sorin Marinescu, unul dintre cei mai respectați ofițeri de către colegii săi, spunea, atunci:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Din păcate, constat cu stupoare ca unii dintre semenii noștri ce sunt chemați să vegheze la liniștea cetățenilor și să aplice legea au înțeles într-un mod bizar prevederile „Stării de Urgență”, fapt ce îi face sa aplice legea după cum doresc cu „rânjetul” animalului de pradă în colțul gurii. Nimeni nu spune să nu se aplice legea ferm dar fermitatea în aceste zile trebuie să aibă un profund caracter uman și ținut cont de faptul ca foarte mulți dintre semenii nostri sunt în situația art. 25 din Codul penal, caz în care faptele nu le pot fi imputate”.

Comisarul șef Sorin Marinescu se oferise voluntar ca să sprijine forțele de ordine, așa cum a dezvăluit evz.ro, în exclusivitate...