Dreptate pentru pasageri! Companii aeriene lovite în plin de Comisia Europeană

Dreptate pentru pasageri! Companii aeriene lovite în plin de Comisia Europeană

Mai-marii din Comisia Europeană au anunţat recent că pasagerii curselor aeriene au dreptul să refuze voucherele acordate în cazul anulării zborului din cauza pandemiei de coronavirus.

Conform Radio România Actualităţi, pasagerii au dreptul fie la rambursarea biletului, fie la schimbarea rutei dacă zborul a fost anulat din cauza pandemiei care a paralizat planeta.

Aşa cum a trasmis un oficial al Comisiei pentru transporturi, unele companii aeriene oferă la schimb vouchere, dar pasagerul nu este obligat să le accepte.

Ele nu sunt obligatorii, iar în conformitate cu regulile europene privind drepturile pasagerilor, compania aeriană respectivă trebuie să ramburseze prețul biletului.

Ne puteți urmări și pe Google News

CE nu este împotriva practicii oferirii voucherelor, care sunt considerate atractive, precum cele de garantare împotriva falimentului (n.r. - acordate în Danemarca), dar subliniază încă o dată că pasagerii au dreptul dă accepte sau să refuze voucherele.

Anunţul vine pe fondul recentelor controverse dintre transportatorii aerieni și pasageri privind rambursarea prețului biletelor de avion sub forma de voucher.