Klaus Iohannis dă de pământ cu CCR. „Nu poate rămâne fără consecințe”

Klaus Iohannis dă de pământ cu CCR. „Nu poate rămâne fără consecințe”

Președintele a transmis un mesaj virulent, de la Cotroceni, vizată fiind Curtea Constituțională a României.

Klaus Iohannis, președintele României, a vorbit, marți, despre revocarea din funcție a Laurei Codruței Koveși, de către CCR, decizie care a fost contestată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

„Astăzi Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că doamnei Kovesi i-au fost încălcate drepturi fundamentale în urma deciziei CCR de revocare din funcție. Accesul liber la justiție și libertatea de exprimare sunt valori fundamentale. CCR a decis revocarea sa din funcție la decizia unui ministru al Justiției de tristă amintire. O asemenea decizie a CEDO, fără precedent, nu poate rămâne fără consecințe.

Credibilitatea CCR, afectată oricum de unele decizii controversate luate în ultimii an, este și mai puternic zdruncinată. CCR trebuie să respecte la rândul ei Constituția. CCR trebuie să revizuiască nu numai decizia de revocare a doamnei Kovesi, dar și orice alte decizii luate în considerarea unor simple declarații fie ele și politice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu mă aștept ca astăzi, după decizia CCR, PSD să se grăbească să înființeze o comisie parlamentară prin care se ancheteze de ce a fost posibil acest lucru, însă nu mă îndoiesc că românii vor sancționa PSD prin vot.”, a spus Iohannis.