Amănunte de ultimă oră despre reluarea sportului românesc. Se stabilesc detaliile

Amănunte de ultimă oră despre reluarea sportului românesc. Se stabilesc detaliile sursa foto. EVZ

Sportul românesc așteaptă să revină la viață, după ce și-a încetat activitatea din cauza pandemiei.

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a oferit detalii despre cadrul general al reluării competițiilor sportive în România. Cei de la MTS lucrează la un cadru legislativ cu reprezentanții Ministerului Sănătății pentru ca sportul din țara noastră să se pună din nou în mișcare, după pauza forțată.

Cu siguranță, practicarea sportului este foarte benefică pentru societate. La nivel psihic, fizic, la nivel de educație te poate ajuta, dar, din păcate, suntem nevoiți acum să practicăm activitățile fizice acasă. Pregătim cadrul legislativ, nu trebuie să dăm cu piciorul la ce am reușit până acum. România se află în niște limite rezonabile, dacă facem o comparație cu alte țări.

Trebuie să avem un cadru clar prin care să stabilim cum se va face reluarea sportului. Cu toții suntem nerăbdători, ne gândim la momentul în care se va putea relua sportul. E important de precizat că sporturile în aer liber vor avea întâietate, în contextul actual nu toate sporturile prezintă același grad de risc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fotbalul are un grad de risc ridicat. Sporturile care se pot practica individual sau cele în aer liber au cel mai mic grad de risc.

Ridicarea restricțiilor nu trebuie înțeleasă ca o permisiune de reluare a tuturor activităților sau antrenamentelor. Ridicarea restricțiilor se va face treptat și cu mare precauție. Lucrăm cu Ministerul Sănătății în acest sens.

Competițiile vor începe doar în momentul în care ne vom asigura că ținem totul sub control, că există un cadru de siguranță maximă și, în mod obligatoriu, când va exista o perioada de pregătire înainte reluării competițiilor. Lucrăm la aceste scenarii, se întâmplă aceleași lucruri peste tot în lume, mai avem de așteptat. Trebuie să fim cumpătați, trebuie să avem răbdare, că am văzut că avem și câteva exemple negative”, a spus Ionuț Stroe la Digi Sport.