Anunţ-bombă din SUA! Un medicament reduce recuperarea pacienților cu Covid 19

Anunţ-bombă din SUA! Un medicament reduce recuperarea pacienților cu Covid 19

Anthony Fauci, expert în boli infecțioase şi consilier al preşedintelui Donald Trump, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că datele preliminare dintr-un experiment cu Remdesivir au arătat că recuperarea este mult mai rapidă la pacienții cu noul coronavirus.

Studiul a arătat că pacienții care au luat remdesivir au avut un timp mai scurt de recuperare, de 11 zile, în timp ce ceilalţi pacienți s-au recuperat în 15 zile, anunţă Fauci.

Este o îmbunătățire de 31% a timpului de recuperare, ceea ce Fauci a spus că este „foarte important deoarece s-a dovedit că un medicament poate bloca acest virus”.

„Ori de câte ori aveți dovezi clare că un medicament funcționează, aveți o obligație etică de a anunța oamenii de la Placebo-controlled study” (Studiile controlate cu placebo sunt o modalitate de testare a terapiei medicale pe un grup de subiecți care primește tratamentul urmând să fie evaluat), a mai spus Fauci, potrivit forbes.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acest lucru dovedeşte că ''un medicament poate contracara virusul'', a apreciat expertul celulei de criză privind noul coronavirus. Studiul clinic a fost realizat în parteneriat cu Institutele americane de sănătate (NIH) şi laboratorul american Gilead.

Un studiu realizat în China şi publicat miercuri, potrivit căruia medicamentul remdesivir de la Gilead nu are niciun beneficiu clinic semnificativ împotriva COVID-19, nu este ''un studiu adecvat'', a apreciat de asemenea dr. Fauci.