Nici închisoarea nu îi mai potolește! Procurorii români negociază pedepse ușoare

Nici închisoarea nu îi mai potolește! Procurorii români negociază pedepse ușoare

În timp ce Ministerul Justiției avertizează că, în perioada stării de urgență, pedepsele sunt maxime, procurorii români negociază pedepse ”comice” cu cei care le încalcă.

Un tânăr, originar din Sălaj, care s-a întors din Marea Britanie, a fugit de trei ori din carantină, pe numele lui fiind deschide două dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Când a fugit a doua oară, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, după care a fost plasat tot în carantină, în stare de control judiciar. El a nesocotit și această măsură și a fugit și a treia oară, dar a fost prins din nou.

La finalul anchetei, care a fost foarte scurtă, procurorii au anunțat că au încheiat cu acest bărbat un acord de recunoaștere a vinovăției, prin care acesta acceptă pedeapsa de opt luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pentru o durată de doi ani.

Anunțul procurorilor de la Judecătoria Zalău, județul Sălaj, este împotriva noilor modificări ale textului care condamnă zădărnirea combaterii bolilor care prevede pedepse de până la trei ani de închisoare, dacă fapta comisă nu a dus la decesul unei persoane, caz în care pedeapsă maximă este 15 ani de închisoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministerul Justiției a derulat o campanie, care se dovedește astfel inutilă, prin care românii erau anunțați că în perioada stării de necesitate, orice infracțiune comisă se presupune că a fost făcută în stare de circumstanță agravantă, caz în care pedeapsa aplicată fiind orientată spre maxim.

Un alt exemplu, este al unui clujean internat într-un ”spital Covid”, din Cluj Napoca, de unde a fugit, amenințând un infirmier cu fapte de agresiune. Ulterior, bărbatul a fost prins și a negociat cu procurorii clujeni o pedeapsă de șase luni de închisoare cu suspendare.