Pleacă greul unui matinal celebru? S-a luat de ministrul Sănătăţii! Şefii au mutat, deja

Pleacă greul unui matinal celebru? S-a luat de ministrul Sănătăţii! Şefii au mutat, deja

Starul emisiunii matinale „Bună dimineaţa Marea Britanie”, Piers Morgan, a primit o veste îngrijorătoare din partea şefilor după o ieşire foarte critică la adresa ministrului Sănătăţii, Helen Whately.

Conform Daily Star, Piers a fost informat că nu va mai prezenta emisiunea de luni până vinei, cum era înainte, ci de luni până joi. Schimbarea intră în vigoare chiar de vineri, 17 aprilie.

Morgan a dezvăluit fanilor săi că va apărea în matinal alături de Susanna Reid (care în ediţia de vineri va prezenta fie cu Kate Garraway, fie cu Charlotte Hawkins), ceea ce reprezintă o schimbare majoră a rolului său.

La această decizie s-a ajuns după ce Piers a atacat-o în termeni duri pe membra Partidului Conservator, Helen Whately, care ocupă funcţia de ministru al Sănătăţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Morgan este recunoscut pentru atacurile virulente la adresa politicienilor britanici şi în general la adresa oricui îi intră în vizor.

Acum a fost Helen Whately, care a intrat în colimatorul lui Piers în urma unui episod în care a dat impresia că râde după ce a vorbit despre rata deceselor provocate de Covid-19 în Marea Britanie.

„De ce suntem atât de slab pregătiţi pentru a ne testa angajaţii?”, a întrebat-o Morgan ţinând în mână un exemplar Daily Mail în care se scria că 4.000 oameni au murit în Regatul Unit din cauza pandemiei de coronavirus.

În timp ce ministrul Sănătăţii părea să chicotească în dialogul direct pe care îl purta cu el într-o legătură audio-video, Piers şi-a continuat tirul: „De ce râzi? De ce găseşti asta amuzant? Nu ştiu de ce râzi. Este foarte serios, de fapt.”

În apărarea ei, Whately s-a scuzat şi a precizat că din cauza semnalului slab nu a văzut prima pagină prezentată de Morgan după ce i-a pus întrebarea referitoare la adevărata rată a deceselor conform Daily Mail.

După atac, prezentatorul matinalului „Bună dimineaţa Marea Britanie” a primit sute de plângeri în care a fost acuzat că a „intimidat-o” pe membra Partidului Conservator.

De asemenea, el a prezentat un raport în care peste 600 oameni au înaintat plângeri către Ofcom (n.r. Oficiul Comunicațiilor, autoritatea de reglementare și concurență aprobată de guvern pentru industriile de radiodifuziune, telecomunicații și poștale din Regatul Unit; Ofcom are puteri lărgite în toate sectoarele de televiziune, radio, telecomunicații și poștale): „Awwww....diddums.

Unde să-mi trimit plângerea despre miniştri jigniţi, necinstiţi, rânjiţi şi slab pregătiţi, care refuză să răspundă unor întrebări foarte importante în timpul unei crize naţionale?”

„Dacă eşti supărat pe modul de intimidare folosit pentru a-i provoca pe bieţii miniştri la Bună dimineaţa Marea Britanie, te poţi plânge la Ofcom.

Doar apasă pe linkul din biografia lor şi vei afla cum să te plângi despre mine. Între timp, eu voi continua să provoc miniştrii Guvernului”, a mai transmis Piers Morgan.