Vremea se schimbă radical. Unde se așteaptă ninsori și lapoviță?

Vremea se schimbă radical. Unde se așteaptă ninsori și lapoviță?

Chiar dacă vremea rămâne frumoasă astăzi, meteorologii avertizează că  în zilele următoare, vremea se va schimba cu 180 de grade. Vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, iar în unele regiuni, acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Astăzi, însă, , vremea va rămâne deosebit de caldă .E drept, pe spații restrânse va ploua și se vor înregistra descărcări electrice, în zonele montane și submontane.

Mâine, însă,, în nord, vest și în centru  va ploua pe arii extinse, iar vremea se va răci accentuat. În Maramureș, Transilvania, zona subcarpatică a Moldovei,și pe dealurile sudice, se vor semnala ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La munte, va ninge viscolit și se va depune strat consistent de zăpadă. În jumătatea de sud a țării, după prânz, vor fi averse și descărcări electrice, iar seara, trecător, vor fi precipitații mixte. Izolat, cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla cu 65 km/h în centru, sud și în est.

Miercuri, însă, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, iar de joi va începe să se încălzească.

Ne puteți urmări și pe Google News

În Capitală, vremea va fi caldă și luni, dar după-amiaza, înnorările se vor accentua și  va ploua moderat. Sunt posibile și descărcări electrice, dar vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare.

Condiții de ploaie slabă vor continua să se înregistreze până miercuri, iar vremea se va răci, astfel încât maximele nu vor mai trece de 15 grade Celsius. Abia de la mijlocul săptămânii, vom avea parte de zile frumoase, iar vremea se va încălzi semnificativ.

La munte, luni, doar pe spații mici vor fi averse și posibil descărcări electrice. Din orele serii, la altitudini mari, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. În special în nordul Carpaților Orientali se va depune un strat de zăpadă de 10...15 cm, iar vântul va depăși 90 km/h.Marți, va ninge pe arii extinse și se va depune strat de zăpadă consistent. În Carpații Meridionali, rafalele de peste 100 km/h vor viscoli ninsoarea. Și aici, de la mijlocul săptămânii, vremea se va ameliora și se va încălzi.