Revolta primarului din Moldova Nouă: Nu pot să înțeleg tâmpenia și indiferența

Revolta primarului din Moldova Nouă: Nu pot să înțeleg tâmpenia și indiferența

Iritat pentru că nu poate merge la frizer și este nevoit să apeleze la talentele de hairstylist ale soției, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, își revarsă nervii pe autoritățile care au închis micile afaceri, în contextul pandemiei de coronavirus. Într-o postare lungă, pe pagina de socializare, primarul din Moldova Nouă lansează o serie de acuzații la adresa partidelor politice care gestionează treburile statului de peste 30 de ani și care ne-au adus în situația de astăzi.

Primarul  localității Moldova Nouă, Adrian Torma, se declară revoltat de „tâmpenia și indiferența care ne paralizează de peste 30 de ani în a accepta decizii proaste, fără a avea curajul să le înfruntăm direct”. Potrivit spuselor sale, deși respectă și acceptă măsurile adoptate de Guvern, îi vine greu să le găsească o logică.

„NU POT să înțeleg tâmpenia si indiferenta care ne paralizează de peste 30 de ani în a accepta decizii proaste, fără a avea curajul să le înfruntăm direct, dar mârâim ca fățarnicii pe la colțuri (...). Închidem frizerii, chiar dacă ne vom „umple de păduchi” si, in curând, vom trăi pe viu imagini din filmul «Planeta Maimuțelor»; închidem cabinete stomatologice fără a găsi o soluție pentru urgențe. În Caras-Severin nu avem nici un cabinet, oficial, funcțional; închidem mici afaceri, baruri, terase, pizzerii și cofetarii, lăsând zeci de mii de oamenii fără un venit, dar protejăm funcționarii și tot felul de «cocote» politice cu pensii speciale; ne luăm dreptul de a merge în biserici și la cimitir, să ne pângem morții sau să ne întâlnim cu preoții și pastorii, uitând că biserica este pentru românii creștini, spitalul «sufletului»; Limităm activitățile comerciale agricole, uitând că promovam produsele românești și «binecuvântăm» importul de orice din Occident; Plafonăm prețul la curent, gaz și benzină de parcă trăim în țara autostrăzilor și megaconsumatorilor de astfel de produse”, a arătat primarul în postarea sa.

Primarul acuză deciziile proaste ale Guvernului

Pe de altă parte, Adrian Torma cere explicații pentru decizia de a nu plafona prețurile la alimente, medicamente și alte produse medicale, în aceste momente, lăsându-i pe unii să facă averi majorând prețurile mult peste limitele bunului simț.

„Sunt primar și îmi fac treaba cât de bine pot în momentele de criză, am deschis granițele și au venit mulți români în țară, în general cei care nu aveau joburi onorabile sau chiar în afara legii și asta înțeleg... dar cu protejăm comunitățile unde încep răscoale de foame, unde apar tatuații și iau în …organul de control și primarul???? Trebuie legi clare și ajutoare ACUM! (…) Îmi este rușine ca primar că nu pot face mai mult, dar am puterea să nu tac”, a mai spus primarul din Moldova Nouă.

Primarul le cere politicienilor care activează de mai bine de 15 ani să își dea demisia și le recomandă foștilor colegi din PNL să-și asume responsabilitata și să se opună deciziilor proaste ale Guvernului, în loc să ascundă capul în pământ, ca struții.

„Dragi balauri nemuritori ai politicii din România, din toate partidele politice, lăsați moștenire o faptă bună … toți cei care faceți politică de mai bine de 15 ani, dați-vă demisiile și mergeți acasă, mai rău de așa nu se poate!! Dragi foști colegi și prieteni din PNL, mai țineți minte cum criticam PSD-iștii că nu au curaj să se opună unor decizii proaste luate de conducerea PSD cand era la guvernare??? S-a mutat cumva «ferma de struți» la PNL? Astăzi, un fost coleg din PNL și primar în Caraș-Severin, trece prin drama neputinței unui sistem corupt si falimentar, având un deces în comunitate! Vă îndemn pe cei care doriți mușamalizarea, să nu uitați că pe Dumnezeu nu îl păcălim”, a încheiat Adrian Torma.

Ne puteți urmări și pe Google News