Papa Francisc: “Nu vă temeţi, nu cedaţi în faţa fricii!

Papa Francisc: “Nu vă temeţi, nu cedaţi în faţa fricii!

“Nu vă temeţi, nu cedaţi în faţa fricii! (…) Acestea sunt cuvintele pe care Dumnezeu ni le repetă chiar în această noapte”, a spus Suveranul pontif, care a încurajat credincioșii să fie “mesageri ai vieţii într-un moment al morţii”.

În timpul slujbei din noaptea Paştelui catolic, oficiată în Basilica Sfântului Petru de la Vatican, fără pelerini din cauza pandemiei, Papa Francisc a transmis un mesaj de speranță.

“Putem opri producţia şi comerţul de arme, deoarece avem nevoie de pâine, nu de arme”, atransmis Papa, un vehement contestatar al războaielor de pe glob.

Suvernaul pontif  i-a îndemnat pe cei înstăriţi să îi ajute pe cei săraci.
Mesajul Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti

,,Cristos înviat din morţi nu este împiedicat de nici o ordonanţă militară şi pentru că nu reuşim să mergem noi la El, intră El în casele şi în inimile noastre'', transmite purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, pr. Francisc Doboş.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Trăim vremuri de încercare şi nu ne-am închipuit vreodată că vom ajunge în vremuri moderne să fim cuprinşi de această imposibilitate de a participa la Sărbătoarea Învierii. Nici un război nu ne-ar fi îndepărtat de biserică. Iată că o face un virus. Avem o părere de rău că credincioşii noştri nu se pot spovedi şi împărtăşi. Dar toate măsurile impuse de autorităţi credem cu tărie că sunt pentru salvarea noastră. Pentru mântuirea noastră este Învierea lui Isus, dar pentru salvarea noastră, a vieţilor noastre, avem toate aceste măsuri de prudenţă, ca să nu ne infectăm cu acest virus", a declarat Doboş pentru AGERPRES.