Cum vrea să fenteze Rusia suspendarea pentru dopaj, în plină pandemie

Cum vrea să fenteze Rusia suspendarea pentru dopaj, în plină pandemie

Prin vocea ministrului rus al Sportului, Oleg Matytsin (foto), Rusia se oferă să găzduiască competiţii internaţionale anulate din cauza pandemiei de coronavirus, în schimbul ridicării sancţiunilor pentru dopaj.

Anul trecut, în decembrie, Agenția Mondială Antidoping (WADA) a decis ca Rusia să fie suspendată din marile competiții internaționale pe o perioadă de 4 ani, din cauza dopajului la nivel de masă existent în sportul din această țară.

Acum, rușii s-au gândit că pot fi iertați în privința suspendării și se oferă să organizeze turnee de calificare internaționale anulate din cauza coronaviruslui.

Liderii Comitetului Internaţional Olimpic, ai Agenţiei Mondiale Antidoping trebuie să înţeleagă că acum trăim în condiţii complet diferite. Trebuie să se deschidă o nouă pagină şi să se înţeleagă că cel mai important lucru este să fim împreună.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trebuie să existe o cooperare cu sportul internaţional. În ultimii zece ani, nicio ţară nu a organizat la fel de multe competiţii internaţionale la acelaşi nivel ca Rusia. Trebuie să se ţină cont de acest lucru.

Trebuie să se înţeleagă că acum trăim într-o altă realitate. Există priorităţi şi teme secundare. Prioritatea este viitorul mişcării olimpice şi consolidarea comunităţii sportive. Rusia a fost întotdeauna şi va fi un partener important”, a afirmat Oleg Matytsin, ministrul rus al Sportului.