3 luni de pușcărie pentru trei măști furate din spital. 6 luni pentru tuse în obrazul poliției

3 luni de pușcărie pentru trei măști furate din spital. 6 luni pentru tuse în obrazul poliției

O serie de arestări pentru furtul de măști de protecție au avut loc în ultima perioadă în Marea Britanie.

Un bărbat care a furat trei măști de protecție dintr-un spital din Londra a fost condamnat la o pedeapsă de trei luni cu închisoarea.

Autoritățile vor să înăsprească pedepsele pentru furtul de materiale de protecție, în condițiile în care acest gen de infracțiuni s-au înmulțit în timpul pandemiei Covid-19 care lovește țările europene.

Lerun Hussain, în vârstă de 34 de ani, a pledat vinovat în fața unui tribunal londonez.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bărbatul, originar din Clapham (sudul Londrei) a fost acuzat că a furat măștile duminică seara, de la King’s College Hospital.

Însă aceste furturi s-au multiplicat. În regiunea Midlands, un cabinet medical din Kidderminster i-a rugat pe hoți să înapoieze singura cutie cu măști de protecție pe care o avea, scrie 20 Minutes.

„Vă rugăm să ne înapoiați singura cutie cu măști de protecție pe care, cu amabilitate, ne-a oferit-o un cabinet stomatologic. Avem nevoie de ele pentru a ne proteja personalul, ceea ce ne permite să nu închidem”, au scris reprezentanții cabinetului pe Facebook.

Furtul a fost confirmat de poliția locală, care a început, miercuri, cercetările.

Mai multe arestări legate de furtul de materiale medicale sau de comportamente periculoase au avut loc în ultimele săptămâni în Marea Britanie.

Săptămâna trecută, un bărbat din Londra a fost condamnat la șase luni cu închisoarea pentru că a tușit în direcția unui polițist care-l controla, după ce a afirmat că este infectat cu virusul SARS-CoV-2.

 

Foto: army.mil