Se moare pe bandă rulantă la Suceava! O jurnalistă spune tot, cu orice risc

Se moare pe bandă rulantă la Suceava! O jurnalistă spune tot, cu orice risc

Situaţie dramatică la Suceava, cel mai afectat oraş din România din cauza epidemiei generate de Coronavirus. Mărturia Alinei Iosif, corespondentă România TV, este elocventă în acest sens.

Alina trăiește în Suceava şi a spus recent ce se întâmplă în oraș după intrarea în carantină totală din cauza Coronavirusului:

„Avem sentimentul că am fost abandonați, că Bucovina a fost abandonată! Măsura cu carantina nu va avea niciun efect dacă Bucovina nu va fi ajutată!

Nu avem un spital viabil în Suceava, nu sunt medici, nu sunt asistente! Se moare pe bandă rulantă la Suceava. În Bucovina am rămas doar noi între noi și preoții care se roagă în fiecare zi.

Dumnezeu a rămas singura speranță pentru că Bucureștiul nu ne mai aude! Nu ne ajută nimeni. Avem dreptul la sănătate și la viață, poate se înțelege asta la București.

Politicienii veneau aici și-și făceau campanie. Acum unde sunt oamenii ăștia?!”

După relatarea zguduitoare a jurnalistei, moderatorul emisiunii „Punctul culminant”, Victor Ciutacu, a scris: „Alina Iosif e colega noastră. De care suntem tare mândri. Dar, înainte de toate, e OM. Un om care trăiește în Suceava. Își strigă disperarea și revolta...

Habar nu are, dar tocmai mi-a făcut cel mai frumos cadou posibil pentru ceea ce ar fi trebuit să fie, în condiții de viață normale, aniversarea a 7 ani de când îmi vărs furiile pe post la Romania TV”.

În acest context amintim că managerul Spitalului Județean Suceava, Florin Filip, și directorul medical Doina Ganea Motan au demisionat miercuri, în condițiile în care 200 de cadre medicale au fost diagnosticate cu Covid-19. Totodată, directorul de îngrijiri medicale Mihaela Hreceniuc este în izolare la domiciliu.

Medicii acuză că li se termină echipamentele de protecție de pe secții. Ce se întâmplă? Monitorul de Suceava anunţă că în depozitele spitalului sunt astfel de materiale, dar nu există o organizare pentru că acestea să fie distribuite cadrelor medicale.

Grupul de Comunicare Strategică anunțase anterior că 200 de cadre medicale din Suceava au contractat Covid-19: 45 de medici, 77 asistenți medicali, 24 infirmiere, 10 îngrijitoare și personal auxiliar 44.

La 25 martie, Nelu Tătaru (în prezent ministrul Sănătăţii, la acea vreme care secretar de stat în Ministerul Sănătății) propunea suspendarea contractului pentru managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rambu, din cauza faptului că 80 de cadre medicale erau fuseseră atinse de Covid-19.

Ne puteți urmări și pe Google News