Raport secret pe masa lui Trump: China a falsificat datele epidemiei de COVID-19

Raport secret pe masa lui Trump: China a falsificat datele epidemiei de COVID-19

Trei oficiali americani au dezvăluit existența unui raport clasificat al serviciilor secrete pentru Casa Albă, care afirmă că regimul chinez a ascuns numărul total de cazuri de coronavirus și numărul de decedați.

„Oficialii au cerut să nu li se facă publice identitățile, deoarece raportul este secret, și au refuzat să ofere detalii despre conținut”, scrie Bloomberg.

„Însă ideea principală, spun ei, este că raportările publice chineze privind cazurile și decesele sunt intenționat incomplete. Doi dintre oficiali au afirmat că raportul conchide că cifrele prezentate de China sunt false.”

Bloomberg notează că în timpul conferinței de presă de marți, de la Casa Albă, șefa echipei de coordonare a luptei împotriva epidemie, dr. Deborah Birx, a afirmat că cifrele chinezilor iau făcut pe unii să subestimeze gravitatea virusului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Comunitatea medicală a interpretat cifrele oficialilor chinezi ca pe: «Este ceva serios, dar mai puțin grav decât ne puteam aștepta»”, a spus Birx. „Cred că ne lipseau o serie de informații importante, acum când vedem ce s-a întâmplat în Italia și în Spania.”

Săptămâna trecută, o rezoluție prezentată în Camera Reprezentanților a condamnat regimul comunist chinez pentru proasta sa gestionare și dezinformarea privind epidemia de coronavirus, care a dus la o pandemie mondială și amenință să arunce într-o criză gravă economiile multor țări.

Într-un articol recent de pe LifeSiteNews, biologul și expertul în problemele Chinei, Steve Mosher, a calificar rapoartele oficiale chineze privind coronavirusul ca pe o „curată făcătură”.

„Gândiți-vă care este probabilitatea ca China să fi redus EFECTIV numărul noilor cazuri la zero, așa cum pretinde”, a scris Mosher.

„Adică în ansamblul celor 1,3 miliarde de locuitori din China nu mai există nici un singur caz nou? Aș zice ca probabilitatea ca așa ceva să se producă este cam aceeași ca Partidul Comunist Chinez să descopere un remediu împotriva cancerului, să stabilească o bază pe Marte și să inventeze călătoriacu viteza luminii – toate în aceeași zi”, a adăugat Mosher.

Cifrele actuale afirmă că numărul total de cazuri de coronavirus în China este puțin peste 80.000, cu 3312 morți.

Prin comparație, Italia a anunțat până acum peste 13.000 de morți la circa 110.000 de cazuri totale.

Statele Unite au raportat 4.516 decese la peste 205.000 de cazuri.

Deși în februarie, China a avut o creștere rapidă a numărului de cazuri noi de coronavirus, aceste cifre s-au redus dramatic, majoritatea țării anunțând „revenirea la normal”.

Site-ul „worldmeter” care ține evidența evoluției epidemiei, arată că miercuri în China s-au înregistrat doar 7 noi cazuri, iar marți 5.

Mosher afirmă că explicația prăbușirii bruște a numărului de cazuri noi în China este că conducerea Partidului Comunist „pur și simplu le-a dar ordin doctorilor din întreaga Chină să înceteze să mai pună diagnostice și să mai raporteze noi cazuri de coronavirus.

„Cine mai are nevoie de medicină, când poți să vindeci boala prin ordin?”

Mosher spune că guvernul chinez „a lucrat din greu în ultimele săptămâni pentru a crea imaginea că a reușit să controleze rapid epidemia” și arată că există dovezi privind faptul că „anumite jurisdicții locale au raportat în mod deliberat un număr mai mic de pacienți testați pozitiv la virus”.