Exclusiv! Mărturia incredibilă a unui medic infectat în ”spitalul groazei” din Suceava! Indolența și aroganța șefilor au provocat situația

Exclusiv! Mărturia incredibilă a unui medic infectat în ”spitalul groazei” din Suceava! Indolența și aroganța șefilor au provocat situația

Ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Județean Suceava este similar cu situația din spitalul italian de unde coronavirusul s-a răspândit cu viteză pe întregul continent. Indolența și nepăsarea șefilor de spital produce scenarii de groază.

La Spitalul Județean de Urgență Suceava, indolența și nepăsarea managerului și a directorului medical au dus la infectarea a 27 de medici, 30 de asistenți medicali, 13 infirmieri și o îngrijitoare.

Evenimentul Zilei vă prezintă mărturia cutremurătoare a unuia dintre medicii care a fost infectat în cadrul spitalului. Povestea demonstrează că în plină epidemie cu noul coronavirus, la Suceava, personalul medical nu purta măști, nu existau reguli de protecție și nici circuite destinate celor care intră în contact cu pacienții infectați.

Medicul a declarat că a revenit în România pe data de 25 februarie, dintr-o excursie, și că a stat în autoizolare pentru o durată de 14 zile. ”În prima săptămână de izolare, în fiecare zi, sunau doamnele de la DSP. Apoi, în a doua săptămână au zis că sunt depășite și că trebuie să vorbesc cu medicul de familie. Totul a fost bine. La sfârșitul perioadei de izolare, primesc de la medicul de familie concediul medical pentru perioada de carantină”, ne-a povestit medicul.

După ce s-a întors la spital, la cel din Suceava, medicul a constatat că după ce a stat 14 zile în autoizolare, șefii nu au înțeles nimic și nu au luat nicio măsură. În plus, directorul medical se plimba prin secții, inclusiv prin cele de terapie intensivă, cu hainele de stradă. ”Managerul Vasile Râmbu n-a înțeles că este doar economist și că nu poate decide în privința actului medical, că nu poate organiza activitatea medicală. Directorul medical mergea prin spital, prin tot UPU, îmbrăcat în haine de stradă. Nu tu circuite, nimic. Târziu au pus un cort pentru triaj. Nu s-au deschis ușile, s-au folosit tot cartelele, s-au întârziat testările. Au început să apară primele cadre medicale infectate, care între testare și aflarea rezultatului continuau să vină la spital. Zile bune nu au avut instrucțiuni, Cei aflați în izolare nu știau când să se întoarcă , iar cei testați pozitiv nu aveau medicamente. În continuare existau pacienți internați în spital”.

Ne puteți urmări și pe Google News