500.000 de litri de vodcă, pe post de dezinfectant

500.000 de litri de vodcă, pe post de dezinfectant

Parchetul național polonez a anunțat că alcoolul de contrabandă confiscat poate fi utilizat ca dezinfectant în lupta împotriva coronavirus.

Serviciile vamale și fiscul polonez dețin aproximativ o jumătate de milion de litri de vodcă, alcool pur și alcool contrafăcut.

Băuturile, care au fost confiscate pentru a servi ca probe în procedurile judiciare, sau confiscate ca urmare a acestor proceduri, nu vor fi distruse ci predate serviciilor interesate pentru dezinfectarea clădirilor, spațiilor și mijloacelor de transport, scrie 20 Minutes.

Astfel, pompierii din Olsztyn, în nord-estul Poloniei, au primit deja 1000 de litri de alcool pur.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trei spitale, două în Olsztyn și unul în Elblag, au primit în total 2500 de litri de alcool pur, a declarat Marta Rosiak, purtător de cuvânt al administrației vamale din această regiune învecinată cu enclava rusă Kaliningrad.

Operațiunea va continua în zilele următoare pentru aprovizionarea administrației publice, a poliției și a poliției de frontieră.

Distilerii clandestine, artizanale sau industriale sunt frecvent destructurate în Polonia, în special în nord-estul țării.

Acestea produc adesea un soi de vodcă artizanală foarte populară în zonele rurale și mult mai ieftină decât echivalentul ei produs legal.