Situaţia este gravă! Sute de mii de contracte de muncă suspendate. Ce pot face românii

Situaţia este gravă! Sute de mii de contracte de muncă suspendate. Ce pot face românii

Violeta Alexandru a declarat vineri că doar în această săptămână au fost suspendate 200.000 de contracte de muncă.

“Sigur, situaţia este în evoluţie, dar nu se vede o evoluţie îngrijorătoare în acest moment, în sensul că cifrele nu variază foarte mult de la o zi la alta. Sigur, e o situaţie gravă, faptul că 200.000 de oameni nu mai au contractele în plină forţă şi le-au suspendate, în mod evident este o situaţie foarte grea.

Nu văd încă schimbări de la o zi la alta. De aceea noi ne-am pregătit cu o estimare în jurul cifrei de 300.000 - 400.000 de contracte de muncă suspendate pentru această perioadă, acoperită de decretul preşedintelui”, a spus ministrul Muncii la Digi 24.

Totodată, Violeta Alexandru a afirmat că prioritatea Guvernului în momentul de faţă este sprijinirea financiară a angajaţilor intraţi în şomaj tehnic.

Ne puteți urmări și pe Google News

“Urmărim în permanenţă evoluţia lucrurilor şi în mod evident vor urma noi decizii, în funcţie de evoluţia acestor indicatori. Banii sunt disponibili, Ministerul Finanţelor s-a mobilizat, premierul urmăreşte cu stricteţe toate aceste decizii şi vom lua decizii pe măsură ce lucrurile se vor schimba în perioada următoare.

Pentru moment vrem să ajungă cu promptitudine sprijin la primii angajaţi care se confruntă cu probleme în veniturile de care au nevoie pentru a trăi, şi dacă sunt evoluţii suntem pregătiţi să le facem faţă prin noi măsuri pe care Guvernul le va lua”, a mai spus Violeta Alexandru.