Atenție, fake news! Ce spune Ministerul Sănătății despre trimiterea în șomaj a medicilor

Atenție, fake news! Ce spune Ministerul Sănătății despre trimiterea în șomaj a medicilor

Niciun spital din capitală nu își trimite angajații în șomaj tehnic. Ministerul Sănătății anunță că nu s-a luat în discuție niciodată o astfel de măsură, cu atât mai mult cu cât, în perioada aceasta e nevoie de cadre medicale la muncă.

Managerul Spitalului de Urgență București, Adriana Elena Nica, arată că în cursul zilei de joi, 19 martie, a avut loc o ședință cu șefii de secție și asistentele șefe în care s-a discutat organizarea activității pe echipe distincte de lucru, pentru a proteja personalul medical, ”nicidecum pentru a trimite o parte din personal în șomaj tehnic”.

Și managerul Spitalului Elias, Mugur Ardelean, a precizat că nu s-a pus problema intrării personalului în concediu sau în șomaj tehnic, întreg personalul spitalului fiind la dispoziție, iar din punct de vedere a programului de lucru a fost operată o decalare în acord cu recomandările primite.

Practic în toate spitalele din România, conform ultimelor recomandări, personalul medical și auxiliar este chemat la serviciu în ture decalate, astfel încât, în cazul apariției unor îmbolnăviri cu CONVID-19, să fie afectate doar un număr restrâns de persoane, iar majoritatea să poată continua munca alături de pacienți.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest context, Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția că ”dorește o bună colaborare cu toate instituțiile de presă și face apel la o corectă și obiectivă informare a opiniei publice”, menționând că va utiliza toate instrumentele necesare ”pentru a preveni afectarea stabilității sociale prin propagarea de informații false”.