Limite la cumpărături în SUA și Marea Britanie! Vor cere Armatei să asigure ordinea?

Limite la cumpărături în SUA și Marea Britanie! Vor cere Armatei să asigure ordinea?

În ultimele săptămâni, britanicii și americanii au luat cu asalt magazinele pentru a-și face provizii. Mulți și-au făcut adevărate depozite. Nu numai de alimente neperisabile și de produse de igienă personală sau curățenie, ci și de medicamente.

În fața acestei furii generalizate a cumpărăturilor, supermarket-urile și farmaciile din ambele țări au decis să impună limite de cumpărare.

Chiar premierul Boris Johnson a declarat ieri că nu există niciun motiv pentru consumatori de a-și face provizii. Cu toate acestea, e evident că  panica devine din ce în ce mai mare, pe măsură ce în Marea Britanie crește numărul de cazurilor de infectare. Numărul mare de decese din ce în ce în ce mai mare ultimele zile nu face decât să mărească tensiunea,

În ciuda apelurilor la „cumpărături responsabile”, făcute de comercianții cu amănuntul, o sursă din conducerea unuia dintre cele mai mari lanțuri de magazine  din Marea Britanie a declarat  că situația „se înrăutățește”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sainsbury's, cel de-al doilea cel mai mare lanț de supermarketuri din Marea Britanie, a trebuit să pună restricții la anumite produse pentru a nu lăsa rafturile magazinelor goale. Tesco, un alt supermarket important din țară, a impus limita de două pachete pentru paste, hârtie igienică și lapte.

„În prezent ne confruntăm cu provocări fără precedent și incertitudine în relația cu COVID-19”, a declarat Andrew Higginson, președintele Morrisons și CEO-ul său David Potts.

Aceeași panică se manifestă și peste ocean. Supermarketurile și farmaciile din toată America au impus restricții la apă, hârtie igienică, produse de igienizare, medicamente și măști.

Oamenii sunt disperați că politicile de distanțare socială din SUA ar putea curând să limiteze numărul de clienți din magazine, ceea ce ar putea face să se formeze cozi uriașe.