Sportul, între responsabili și iresponsabili. Mesaje mobilizatoare și glume deplasate

Sportul, între responsabili și iresponsabili. Mesaje mobilizatoare și glume deplasate

Sportul mondial și-a încetat activitatea în marea majoritate a țărilor, din cauza pandemiei de coronavirus. În urmă cu o săptămână, încă se juca fotbal, handbal, tenis sau baschet în multe țări din Europa.

Decizia ca evenimentele să se dispute cu porțile închise nu a fost pusă în practică decât pentru puțin timp și s-a intrat în vacanță forțată.

În acest context, multe personalități ale sportului s-au remarcat datorită mesajelor raționale, cerebrale, de bun simț. Pe de altă parte s-au evidențiat și câțiva oameni din fenomen, care au avut derapaje grave sau au făcut glume nepotrivite situației.

Întrebat în urmă cu două săptămâni ce crede despre coronavirus, Jurgen Klopp, managerul lui Liverpool, nu s-a aventurat în tot feul de supoziții. A răspuns clar: „Ceea ce nu pot să pricep este de ce ar conta opinia mea despre o problemă atât de serioasă? Trebuie să înţelegeţi că nu e atât de importantă părerea unei celebrităţi. Trebuie să fim mai moderaţi, nu toată lumea trebuie să-şi dea cu părerea, mai ales când nu sunt persoane avizate. Doar cei în măsură trebuie să vorbească şi să spună oamenilor ce e de făcut, nu antrenorii de fotbal.

Ne puteți urmări și pe Google News

De ce să vorbesc eu despre politică sau coronavirus? Sunt doar un tip cu o şapcă de baseball pe cap şi prost bărbierit! Desigur, sunt îngrijorat. Trăiesc pe această planetă şi vreau să fiu sănătos, ceeea ce doresc tuturor. Dar părerea mea despre coronavirus nu contează!” Înaintea meciului cu Atletico Madrid, Klopp, a strigat la câțiva fani care voiau să bată palma cu el: „Țineți-vă mâinile acasă!”