Ciolacu anunță ziua în care vom avea guvern. Ce condiții pune PSD ca să voteze

Ciolacu anunță ziua în care vom avea guvern. Ce condiții pune PSD ca să voteze Sursa foto: EVZ

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a declarat că un nou guvern ar putea fi învestit luni și că pentru aceasta parlamentarii au fost reținuți în București. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că vineri, începând de la ora 13.00, va demara o nouă sesiune de consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier. Cel mai probabil, acesta va fi Ludovic Orban.

Președintele Camerei Dpeutaților, Marcel Ciolacu, liderul interimar la PSD, a declarat că formațiunea din care face parte nu va prezenta o propunere de premier la consultările cu președintele Klaus Iohannis, dar că așteaptă de la acesta o decizie responsabilă.

Ciolacu a spus că Ludovic Orban ar fi o variantă proastă, dar că va putea coagula o majoritate parlamentară, în cazul în care va fi propus. El a mai spus că PSD nu a luat încă o hotărâre cu privire la votul pe care îl va da la învestirea viitorului Cabinet, însă a precizat că menținerea lui Victor Costache la Ministerul Sănătății i-ar putea determina pe social-democrați să voteze împotrivă.

În opinia liderului interimar al PSD, cea mai bună soluție, în actuala criză, ar fi un premier tehnocrat care să conducă un guvern de uniune națională până la alegerile viitoare.

Ne puteți urmări și pe Google News