UE ar putea primi până la 1.500 de migranți minori care se află în Grecia

UE ar putea primi până la 1.500 de migranți minori care se află în Grecia

LE POINT (Franţa). Potrivit Berlinului, țările „voluntare” ale Uniunii Europene ar putea împărți primirea acestor migranți minori blocați pe insulele grecești.

În fața unei potenţiale noi crize migratorii, Uniunea Europeană ar putea face un prim gest. Conform celor spuse de guvernul german, luni dimineață, o coaliție de țări UE "voluntare" intenționează să se ocupe de până la 1.500 de copii migranți, care sunt blocaţi în prezent pe insulele grecești, ca măsură de sprijin "umanitar".

Anunțul vine în condițiile în care șeful statului turc, Recep Tayyip Erdogan, este așteptat luni la Bruxelles pentru discuții cu oficialii UE privind situația migranților de la granița turco-greacă. "La nivel european, zilele acestea au loc negocieri cu privire la o soluție umanitară cu scopul de a organiza preluarea acestor copii de către o "coaliție de voluntari", a subliniat guvernul german într-un comunicat, fără a preciza numele țărilor implicate.

"Vrem să sprijinim Grecia pentru a face față situației umanitare dificile a 1.000-1.500 de copii care se află pe insulele ţării", au adăugat partidele coaliției guvernamentale a cancelarului Angela Merkel, conservatori și social-democraţi, după o reunine de câteva ore începută duminică seara. "Este vorba despre copii care, din cauza bolilor, au nevoie de îngrijire urgentă sau despre copii neînsoțiți cu vârsta sub 14 ani, în mare parte fete", au subliniat aceștia.

Ne puteți urmări și pe Google News

În special, partidele de stânga din Germania fac presiuni de câteva zile pentru ca Europa și Germania, în mod deosebit, să aibă grijă de copiii deja prezenți în Grecia sau care se grăbesc la granița turco-greacă, după difuzarea unor imagini despre situația foarte precară a multor minori aflaţi la fața locului. Însă,unii oficiali ai partidului conservator al Angelei Merkel şi-au exprimat scepticismul în ultimele zile, temându-se să trimită un "semnal" rău migranților că vor fi din nou bineveniți în Germania.