Marile evenimente sportive din 2020, în pericol să fie suspendate. EURO și Olimpiada, amenințate de epidemie

Marile evenimente sportive din 2020, în pericol să fie suspendate. EURO și Olimpiada, amenințate de epidemie

Anul 2020 este încărcat de evenimente sportive majore, iar în acest moment desfășurarea multora dintre ele este pusă sub semnul întrebării din cauza epidemiei de coronavirus.

Dincolo de evenimentele care se desfășoară în fiecare an, competiții interne și europene de fotbal, handbal, baschet sau tenis, în acest an sunt programate două competiții majore: Campionatul European de Fotbal și Jocurile Olimpice de Vară.

Euro 2020 este organizat între 12 iunie - 12 iulie și va fi găzduit de 12 orașe, printre care și Bucureștiul. Va fi o formulă inedită, care va aniversa 60 de ani de la înființarea competiției.

Oficialii UEFA au declarat cu câteva zile în urmă că nu se pune problema suspendării turneului, iar situația evoluției epidemiei este atent monitorizată. E drept, de atunci, situația s-a agravat la nivel continental, Italia fiind țara cea mai afectată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Problema cea mai presantă, legată de EURO, vizează cele opt meciuri de baraj. Printre ele și partida Islanda - România, programată la Reykjavik, pe 26 martie.

Nordicii se confruntă și ei cu cazuri de coronavirus și este foarte posibil ca partida să se dispute fără spectatori. Sunt mari șanse ca selecționerul Mirel Rădoi să nu poată conta pe Vlad Chiricheș, Romario Benzar, Ionuț Radu și Vasile Mogoș, fotbaliștii români care evoluează în Italia.