Lovitură la vârful politicii italiene. Un lider de partid a căzut victimă

Lovitură la vârful politicii italiene. Un lider de partid a căzut victimă

Coronavirusul lovește și la vârful clasei politice italiene, îmbolnăvindu-l chiar pe șeful Partidului Democrat, Nicola Zingaretti. Politicianul și-a liniștit colegii de partid și simpatizanții, transmițându-le că se simte bine.

Șeful Partidului Democrat, aflat la putere în Italia, Nicola Zingaretti, a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus. El urmează să stea în izolare la domiciliu, conform recomandărilor făcute de medici. Nicola Zingaretti a ținut să-și liniștească susținătorii și să le transmit un mesaj de încurajare:

„Doctorii mi-au spus că sunt pozitiv la testul pentru coronavirus. Mă simt bine, dar trebuie să stau acasă în următoarele zile”, a spus Nicola Zingaretti, care este și guvernatorul regiunii Lazio.  El a precizat că deși este în carantină, va urmări munca depusă de autorități în combaterea epidemiei.

Italia este a doua țară după China în ce privește numărul de decese cauzate de periculosul virus, cu 197 de cazuri și pe locul al patrulea, după China, Coreea de Sud şi Iran în privința numărului de infestări, cu 4.636 de cazuri

Ne puteți urmări și pe Google News

Guvernul italian a decis să suplimenteze numărul specialiștilor din spitalele din țară, cu 20.000, pentru a face faţă epidemiei care afectează peninsula. Este vorba de 5.000 de medici specialişti, 10.000 de infirmieri şi 5.000 de îngrijitori.  În contextul urgenţei situaţiei, guvernul are în vedere și posibilitatea recrutării medicilor aflaţi deja la pensie.