Paranoia Coronavirus. Argeșenii protestează cu ciomege și topoare. Nu vor bolnavi la ei în sat!

Paranoia Coronavirus. Argeșenii protestează cu ciomege și topoare. Nu vor bolnavi la ei în sat!

Sătenii din comuna Nucșoara au ieșit în stradă, unii dintre ei cu ciomege și topoare, pentru a protesta împotriva autorităților, în contextul în care acestea au identificat două spații pentru izolarea persoanelor infectate cu coronavirus.

Sătenii nu cunosc prea multe despre coronavirus, dar nici liniște nu au de când au aflat că la ei în sat ar putea fi trimiși oameni infectați.

„Se îmbolnăvesc copiii, se îmbolnăvesc bătrânii dacă aduc virusul aici. Ce să caute cu carantina la noi? Să le mute în altă parte”, au strigat sătenii.

Nici primarul Ion Cojocaru nu este de acord cu carantina.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În primul rând, nu sunt condiţii de cazare, spaţiile sunt improprii pentru activităţi sanitare. Tabara nu este pregatită pentru o asemenea situaţie. Oamenii se tem pe bună dreptate de pericol. Chiar înainte de a izbucni revolta, eu am fost în audienţă la domnul prefect căruia i-am transmis că e o greşeală să aleagă tabăra din Nucşoara să devină centru de carantină. M-a asigurat că o să mai găsească şi alte locaţii. Am încercat să le spun oamenilor că soluţia nu e să ieşim cu bâte sau să blocăm drumul, ci să discutăm”, spune primarul comunei, Ion Cojocaru.

Chiar dacă li se explică că e vorba de o gripă, frica le-a fost alimentată de știri false și de imaginile cu bucureștenii care chipurile s-au năpustit să cumpere provizii.

„Ce facem noi aici? Moare copiii. Cu așa ceva nu suntem de acord. Cum să nu ne fie frică? Vorba ăluia... Noi suntem învățați cu aerul de aici. Îi mai aduce pe ăia, ce facem noi aici? Păi, lasă-i, Domnulee, cât e Bucureștiul de mare, Piteștiul, încolo pe la pensiuni, prin păduri, încolo... Aici ați găsit prostia?” - spun revoltate două protestatare, potrivit digi24.ro.

O tabără şcolară şi o cabană de vânătoare au fost identificate de autorităţile din Argeş ca spaţii ce pot fi utilizate pentru izolarea persoanelor care vin din zone afectate de noul coronavirus.

Prefectul Emanuel Soare a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că ambele spaţii se află pe teritoriul comunei Nucşoara din nordul judeţului.