Iohannis va sacrifica un alt liberal pe altarul anticipatelor. Dan Andronic despre decizia CCR

Iohannis va sacrifica un alt liberal pe altarul anticipatelor. Dan Andronic despre decizia CCR

Președintele Klaus Iohannis nu-l va nominaliza pe generalul Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, în locul lui Ludovic Orban, dacă PNL urmărește în continuare să organizeze alegeri anticipate.

Jurnalistul Dan Andronic a comentat jocul de pe scena politică, ce urmează după decizia CCR care îl obligă pe Klaus Iohannis să facă o nouă propunere de premier.

Dan Andronic își menține punctul de vedere, referitor la nominalizarea generalului Ciucă și susține că Iohanis va sacrifica un alt lider PNL, poate chiar pe Raluca Turcan.

„Decizia CCR schimbă jocul politic fundamental în condițiile în care obiectivul principal rămâne convocarea alegerilor anticipate. Președintele Klaus Iohannis va trebui să facă următoarea mutare cu totul altfel decât era preconizat. În continuare nu cred în nominalizarea ministrului Apărării, Nicolae Ciucă, unul dintre puținii miniștri validați în comisiile de speciualite ale Parlamentului. Este un capital politic mult prea prețios pentru a fi sacrificat într-un joc de moment. Cred că varianta aleasă va fi Raluca Turcan sau un alt membru de partid dispus să se sacrifice pentru binele PNL”, a declarat jurnalistul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Curtea Constituţională a decis că există conflict juridic între Preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL Ludovic Orban în funcţia de premier. Judecătorii au admis sesizarea formulată de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și de președintele interimar al Senatului, Titus Corlățean. Conform deciziei, președintele Klaus Iohannis trebuie să desemneze un alt premier.